Hvordan bli kvitt appelsinhud

Har du ujevn, klumpete hud på hofter, lår eller rumpa? Dette kan være et tegn på cellulitter også kalt appelsinhud. Lær mer om hva appelsinhud er og hvordan bli kvitt det.

Cellulitt oppstår når huden som ligger over visse områder med fett, trekkes nedover til de dypere vevet av bindevevsbånd. Dette skaper en ujevn overflate.

Cellulitt oppstår ofte på:

 • hofter
 • lårene
 • mageregionen
 • baken
 • brystene

Cellulitt påvirker kvinner mer enn menn på grunn av ulik distribusjon av fett, muskler og bindevev. Det antas å påvirke 80 til 90 prosent av kvinnene i varierende grad. Cellulitt er ikke skadelig.

Hva forårsaker appelsinhud?

Appelsinhud er forårsaket av en opphopning av fett under huden. Noen kvinner er mer disponert for det enn andre. Mengden cellulitt du har og hvor merkbar den er kan være basert på gener, kroppsfettprosent og alder. Tykkelsen på huden din påvirker også utseendet til cellulitter. Mennesker av alle kroppstyper og vekter kan få cellulitter.

Fordelingen av fett hos kvinner er mer synlig enn hos menn. Kollagenfibrene mellom hud og muskel skiller det underliggende fettet i flere lommer. Cellulitt kan bli mer synlig når du blir eldre og huden din blir tynnere og mister elastisitet. Dette avslører det krusede bindevevet under.

Appelsinhud kan være forårsaket av:

 • hormoner
 • dårlig kosthold
 • en usunn livsstil
 • akkumulerte giftstoffer
 • genetikk
 • vektøkning
 • inaktivitet
 • svangerskap

Virker topiske behandlinger?

Topiske behandlinger kan bidra til å redusere synligheten av cellulitter, men effektene er kanskje ikke langvarige. Du må bruke produktet daglig for å opprettholde resultatene. Kremer sies å stramme opp huden, noe som får huden til å virke jevnere og fastere. De tilfører også fuktighet, noe som kan redusere forekomsten av cellulitter. Kremer fjerner imidlertid ikke cellulitter. I stedet reduserer de midlertidig utseendet på det. Fettcellene eksisterer fortsatt under huden.

En vanlig ingrediens i aktuelle cellulittkremer er koffein. Koffein øker blodstrømmen til området og fungerer som et vanndrivende middel. Det kan endre vanninnholdet i fettet, noe som kan redusere forekomsten av cellulitter.

Produkter som inneholder 0,3 prosent retinol kan redusere forekomsten av cellulitter ved å fortykke det ytre hudlaget. Du må bruke kremen daglig i seks måneder eller lenger for å se resultater. Retinol kan forårsake hudfølsomhet som tørrhet, rødhet og peeling. Det kan også gjøre deg følsom for solen.

Forskning rundt cellulittkremer har gitt blandede resultater. En studie fra 2011 fant at en cellulittkrem viste betydelige forbedringer når den ble kombinert med personlige kostholdsanbefalinger. Kremen antas å forbedre fordelene med kostholdskontroll ved å redusere synligheten av cellulitter.

Det finnes en rekke reseptfrie og reseptbelagte kremer tilgjengelig. Gjør alltid en hudlapptest på et lite område først. Vent 24 timer for å se om du har noen allergiske reaksjoner.

Medisinske prosedyrer for å redusere appelsinhud

Følgende medisinske prosedyrer kan utføres av en lege eller hudlege. Helsepersonell kan hjelpe deg med å finne ut hvilken behandling som er best for deg.

Kryolipolyse

Kryolipolyse, eller CoolSculpting, er en ikke-invasiv prosedyre som fjerner cellulitter ved å fryse fettcellene under huden. Dette fører til at fettcellene sprekker og innholdet blir absorbert av kroppen. Flere behandlinger er nødvendig for å løse opp en tomme fett. Det kan ta tre til fire måneder å se en merkbar reduksjon i cellulitter.

Ultralyd

Ultralyd er en ikke-invasiv prosedyre som bruker lydbølger for å målrette og eliminere fett i magen og lårene. Resultatene tar to eller tre måneder. Det anbefales at du kombinerer ultralyd med en annen cellulittbehandling. Du kan også være i stand til å bruke ultralyd for å måle effektiviteten til andre cellulittbehandlinger.

Cellfina

Cellfina er en ikke-kirurgisk prosedyre. Under prosedyren brukes en nål for å bryte opp de seige båndene under huden for å bli kvitt cellulitter på lår og rumpa. Resultatene kan sees på så lite som tre dager og kan vare i opptil tre år.

Akustisk bølgeterapi

Denne behandlingen ble utviklet for å redusere cellulitter. Det fungerer ved å vibrere bindevevet i områder av kroppen som er utsatt for cellulitter. Dette bidrar til å stimulere og øke kollagenproduksjonen, forbedre hudens utseende, tekstur og elastisitet. Flere behandlinger er nødvendig for å se resultater.

Laser- og radiofrekvensbehandlinger

Disse medisinske terapiene bruker vevsmassasje med kombinasjoner av radiofrekvensteknologi, infrarødt lys og diodelaserenergi for å behandle cellulitter. Varme og suging kan også brukes.

Cellulaze er en type laserbehandling som bryter opp de tøffe båndene under huden som gjør cellulitter merkbar. Det kan også gjøre huden din tykkere. Forbedringer ses etter en rekke behandlinger, og kan vare seks måneder eller lenger.

Relaterte artikler:

Lipødem og cellulitter

Kjerringråd mot cellulitter

Referanser

Om forfatteren