Hvordan bli glad i å løpe

Hvordan bli glad i å løpe. Lær hvordan du skal trene for å bli glad i løpe og en pasjonert løper.

Bli glad i å løpe

Du har sikkert hørt kommentarer fra en eller flere om at de hater å løpe. Årsakene til det kan være skapt av myter om at løping er hardt, men som oftest kommer oppfatningene av at man trener feil. Løping kan være et blodslit, men trener du riktig er løping en effektiv treningsform der du til enhver tid har full kontroll på hvor hardt du trener.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan bli glad i å trene løping.

Vær tålmodig når du trener løping

Har du liten eller ingen erfaring med løping fra før av, er det viktig at du smører deg med tålmodighet. Det vil nødvendigvis ta noe tid før du når ønsket formnivå. Når det er sagt, er løping en de mest effektive måtene du kan komme i form på, og som nybegynner vil du relativt raskt merke at du kommer i bedre form. Du må skynde deg langsomt når du trener løping, i den forstand at du må ha en gradvis tilvenning til hvor mye og med hvilken intensitet du trener løping. Det vil ta tid for kroppen å venne seg til stadig høyere belastning, og det å la kroppen få den tiden den trenger er det viktigste du kan gjøre for at du skal bli glad i å løpe. Å trene for hardt kan ha motsatt effekt. Svært få greier på sikt å gjennomføre trening som oppleves som et blodslit, og derav oppstår mye av det anstrengte forholdet mange har med løping som treningsform.

Hvordan bli glad i løpe med mestring

Det at du hele tiden føler mestring når du trener løping, kan bidra sterkt til at du blir glad i løpe. Du skal ha en treningsmengde og trene med en intensitet der du hele tiden har full kontroll. Da er det godt å vite at mesteparten av treningen du gjennomfører når du løper skal være med lav intensitet. Dette gjelder ikke bare nybegynnere, men også eliteutøvere. Trening med lav intensitet skal alltid utgjøre basisen i treningsprogrammet ditt. Trening med moderat til hard intensitet skal alltid utgjøre en mindre del av løpetreningen, og intensiteten skal ikke være hardere enn at du hele tiden har full kontroll på treningen.

Hvordan bli glad i å løpe

Å bli glad i løping handler mye om å trene med utgangspunkt i ditt nåværende formnivå. Vær tålmodig, og sørg for at du har kontinuitet i treningen ved at du trener jevnlig. Når du har en gradvis økning i treningsmengde og intensitet, vil kroppen din hele tiden være sterke nok til tåle belastningen det er å løpe. Å trene løping der du hele tiden har full kontroll på treningen, og treningen ikke er for hard, vil gjøre det mye enklere å motivere seg for løpetreningen. Man skal heller ikke undervurdere det kicket du får av løping, gjennom blant annet endorfiner. Før du vet ordet av det, kan du også bli glad i å løpe, og bli en lidenskapelig løper.

Relaterte artikler:

Hvordan skal jeg trene

Første dag med trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar