Hvordan bli fortere frisk fra forkjølelse

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Det er finnes ingen kur mot forkjølelse. Men hva med midler som hevder at du kan bli fortere frisk fra forkjølelse? Finn ut mer om hva som kan være effektivt.

Midler og kjerringråd mot forkjølelse er nesten like vanlige som forkjølelse, men er de effektive? Ingenting kan kurere forkjølelse, men det er noen metoder som kan bidra til å lette symptomene dine og forhindre at du føler deg dårlig.

Vitamin C

Å ta et C-vitamintilskudd vil mest sannsynlig ikke forhindre forkjølelse. Studier viser imidlertid at det kan redusere varigheten av forkjølelse. En gjennomgang av studier fra 2013 bemerket at regelmessig tilskudd (1 til 2 gram daglig) reduserte varigheten av forkjølelse hos voksne med 8 prosent og hos barn med 14 prosent. Det reduserte også alvorlighetsgraden av forkjølelse generelt. Ikke vent til du kjenner symptomene som kommer: Ta den anbefalte dosen hver dag. Å ta C-vitamin når en forkjølelse starter, har kanskje ikke så stor innvirkning på hvordan du føler deg eller hvor lenge forkjølelsen varer.

Sink

Nesten tre tiår med forskning på forkjølelse og sink har gitt varierte resultater, men en gjennomgang i 2017 indikerte at sinkpastiller kan hjelpe deg med å komme over en forkjølelse raskere enn du ville gjort uten. I gjennomsnitt ble varigheten på forkjølelsen redusert med 33 prosent, noe som kan bety minst et par dager raskere.

Svart hyllebærsirup

Svart eldberry er et tradisjonelt middel som brukes til å bekjempe forkjølelse i mange deler av verden. Selv om forskning er begrenset, viste minst en eldre studie at hyllebærsirup forkortet lengden på forkjølelse hos personer med influensalignende symptomer i gjennomsnitt fire dager.

Rødbetjuice

En studie fra 2019 fulgte 76 studenter som var utsatt for forkjølelse i løpet av en stressende eksamensperiode. De som drakk en liten mengde rødbetesaft syv ganger om dagen, viste færre forkjølelsessymptomer enn de som ikke gjorde det. I studien var middelet spesielt nyttig for studenter med astma. Fordi rødbetjuice inneholder mye nitrat, øker den kroppens produksjon av nitrogenoksid, noe som kan hjelpe deg med å beskytte deg mot luftveisinfeksjoner.

Probiotiske drikker

Selv om studier på probiotika og forkjølelse er begrenset, antyder minst en studie at å drikke en probiotisk drikk som inneholder Lactobacillus, kan redusere varigheten av forkjølelse, spesielt med tanke på luftveissymptomer.

Hvile

Selv om det kan være fristende å prøve å stimulere immunforsvaret ditt med trening, er det sannsynligvis best å ta det med ro i noen dager. Hvis du ikke får nok søvn, kan det hende du øker din sårbarhet for forkjølelse.

Drikk mye

Å drikke rikelig med væske er alltid bra når du prøver å bli kvitt forkjølelse. Varm te, vann, kyllingsuppe og andre væsker vil holde deg hydrert, spesielt hvis du har feber. De kan også løsne opp lunger, i brystet og nesegangene slik at du kan puste bedre. Unngå koffein og alkohol, fordi de kan gjøre deg dehydrert, og kan forstyrre søvn og hvile du trenger for å bli frisk.

Relaterte artikler:

Hvor lenge smitter forkjølelse

Trene vekk forkjølelse

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar