Hvor raskt ned i vekt med lavkarbo

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Lavkarbo dietter kan være veldig effektive, men som med alle dietter når ikke alle målet med vektnedgang, eller greier å opprettholde ønsket vekt.

Her er viktige årsaker til at du ikke går ned i vekt med en lavkarbo diett.

Du mister fettmasse når du går på lavkarbo diett

Vekttap er ikke en lineær prosess. Hvis du veier deg selv hver dag, vil det være dager der vekten går ned og andre dager når den går opp. Det betyr ikke at lavkarbodietten ikke fungerer, så lenge du går ned i vekt på sikt. Bruk noe annet enn bare vekten for å måle om du går ned i vekt med lavkarbo diett. Bruk et målebånd for å måle midjeomkretsen din og få kroppsfettprosenten målt hver måned.

Du spiser for mye karbohydrater

Noen mennesker er mer følsomme på karbohydrater enn andre. Hvis du spiser lavkarbo og vektreduksjonen flater ut, kan det være lurt å redusere karbohydrater ytterligere. I så fall gå under 50 gram karbohydrater per dag. Når du går under 50 gram per dag, må du eliminere de fleste fruktene fra kostholdet ditt, selv om du kan ha bær i små mengder. Hvis det ikke fungerer heller, kan det gå under 20 gram midlertidig. Da spiser du bare protein, sunt fett og grønne grønnsaker.

Du stresser mye

Dessverre er det ikke alltid nok å bare spise sunt og trene. Du må sørge for at kroppen din fungerer optimalt og at hormonelle betingelser er gunstige. Å være stresset hele tiden gjør at kroppen har forhøyede nivåer av stresshormoner som kortisol. Å ha kronisk forhøyede kortisolnivåer kan øke sulten og sugen på usunn mat.

Du spiser bearbeidet mat

Et lavkarbo kosthold handler om mer enn bare å redusere inntaket av karbohydrater. Du må bytte ut karbohydratene med ubearbeidet og næringsrik mat. Hold deg til kjøtt, fisk, egg, grønnsaker og sunt fett hvis du ønsker å gå ned i vekt med lavkarbo. Det er også viktig å spise nok fett. Hvis du prøver å kutte ned på karbohydrater og fett samtidig, vil du ende opp med ekstrem sult og føle deg dårlig.

Du spiser for mye nøtter

Nøtter er sunn mat, ingen tvil om det. De er også veldig høye i fettprosent. For eksempel kommer omtrent 70% av kaloriene i mandler fra fett. Nøtter veldig enkle å overspise, noe som gjør at du får i deg mye fett. Hvis du spiser nøtter hver dag, er sannsynligheten stor for at du bare spiser altfor mange kalorier.

Du får ikke nok søvn

Søvn er utrolig viktig for generell helse, og studier viser at mangel på søvn korrelerer med vektøkning og overvekt. Mangel på søvn kan få deg til å føle deg sulten. Det vil også gjøre deg sliten og mindre motivert til å trene og spise sunt.

Du spiser for mye meieriprodukter

En annen lavkarbomat som kan forårsake problemer for noen mennesker er meieriprodukter. Enkelte meieriprodukter, til tross for at de har lite karbohydrater, er fremdeles ganske proteinerike. Protein, som karbohydrater, kan øke insulinnivået, som fører lagring av energi. I dette tilfellet, unngå melk og kutt ned på osten, søtet yoghurt og fløte. Smør er fint, ettersom det er veldig lite proteiner og laktose.

Du trener feil eller ikke i det hele tatt

Du skal ikke trene med mål om å forbrenne kalorier. Kaloriene som forbrennes under trening er vanligvis ubetydelige og kan lett veies opp ved å spise ekstra mat ved neste måltid. Imidlertid er trening kritisk for både fysisk og mental helse.

Trening kan hjelpe deg å gå ned i vekt ved å øke forbrenningen og, øke muskelmassen. Men det er viktig å gjøre riktig type trening. Styrketrening vil forbedre ditt hormonelle miljø og øke muskelmassen, noe som vil hjelpe deg å gå ned i vekt på lang sikt. Intervalltrening: Å utføre høye intensitetsintervaller er en utmerket form for trening som øker stoffskiftet og øker nivået av humant veksthormon. Trening med lav intensitet: Å være aktiv og gjøre noe med lav intensitet som å gå er smart. Menneskekroppen var skapt for å bevege seg, ikke sitte i en stol hele dagen.

Du får i deg for mye sukker

Hvis du er på et kosthold med lite karbohydrater, er «sunne» sukkerarter som kokosnøttsukker eller rårørsukker like ille som vanlig sukker. De inneholder mye karbohydrater og kan forhindre kroppen din i å tilpasse seg kostholdet. Dette gjelder også honning, agavenektar og andre søtstoffer. Styr langt unna kunstige søtningsstoffer!

Du spiser hele tiden

Det er en myte at alle bør spise hyppige, små måltider gjennom dagen. Det er ikke funnet noen fordel med å spise hyppigere og mindre måltider. Det er naturlig for mennesker å spise færre måltider per dag og noen ganger gå lengre perioder uten mat. Noen mennesker gjennomfører noe som kalles periodisk faste, og spiser i et 8-timers vindu hver dag, eller gjennomfører 24-timers faste 1–2 ganger per uke.

Du får i deg for mange kalorier

Det er det totale kaloriinntaket som teller, og hva du tar ut av kalorier i løpet av en dag. En av hovedårsakene til at lavkarbo og ketogene dietter er så effektive, er at de reduserer appetitten og får folk til å spise færre kalorier totalt. Ha som mål et underskudd på 250 kalorier per dag.

Hvor raskt ned i vekt med lavkarbo

Hvor realistiske er målene du har satt deg med lavkarbodietten? Å gå raskt ned i vekt vil sannsynligvis få deg like raskt opp igjen i vekt. Du må tenke langsiktig og finne ut hvordan du skal greie å oppretteholde idealvekten din livet ut. Det gjør du aller best med et sunt og balansert kosthold, som du kombinerer med regelmessig trening. Er du villig til å gå på en lavkarbo diett livet ut? De aller fleste er nok ikke det.

Relaterte artikler:

Verdens beste lavkarbo brød

Lavkarbo middag på 10 minutter

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar