Hvor raskt kan du løpe

Hvor raskt kan du løpe. Bruk en avansert løpekalkulator som beregner med hvilken fart du bør gjennomføre treningen for at du skal nå dine mål distansen du trener for.

Hvor raskt må du løpe på trening?

Har du noen gang lurt på hvilken fart du må holde på rolig løping, intervalltrening, tempotrening og terskeltrening, for at du skal ha optimal treningseffekt? Og hvordan du skal vite at farten når du gjennomfører denne treningen er tilpasset ditt formnivå? Med VDOT løpekalkulator får du nettopp det. Løpekalkulatoren er utviklet av Dr. Jack Daniels, en av de beste trenerne innen løping gjennom tidene.

VDOT er en måling av løpsform og blir beregnet ut hvilken tid du har løpt en viss distanse. Formelen er utarbeidet av dr. Jack Daniels en anerkjent løpetrener. VDOT nummeret reflekterer en gjennomsnittlig løpers maksimale VO2 nivå. I de fleste tilfeller er VDOT mer nyttig enn maksimal VO2, fordi den reflekterer ditt faktiske formnivå, heller det enn en måling av VO2 i et labratorium. Jack Daniels’ løpeformel beregner de ideelle treningshastighetene basert på dine tidligere løpeprestasjoner. Jo raskere du er i et løp, desto høyere tempo må du holde innenfor forskjellige typer løpetrening.

Beregne dine treningshastigheter med VDOT kalkulator

Velg fanen ‘VDOT kalkulator’ i RunCulator, og legg inn tiden på distansen du nylig har løpt. Det er viktig at denne tiden speiler ditt formnivå akkurat nå, for at du skal få mest mulig nøyaktige treningshastigheter som du kan trene etter fremover. Kalkulatoren vil gi deg et VDOT tall, som er et nummer på ditt formnivå. Ut i fra ditt formnivå får du løpstider på distanser og hvilken treningshastighet og intensitet du bør holde på forskjellige former for løpetrening.

RunCulator

Relaterte artikler:

RunCulator

Hva er VDOT?

Om forfatteren

Legg inn kommentar