50%

FØRJULSKUPP DU IKKE VIL GÅ GLIPP AV!

 

I RABATT PÅ ALT DU TRENGER AV KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

OPPTIL

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

Rav Kiby Roundneck Ms er en sporty og elegant ullgenser i 100% ull.

ULVANG Rav Kiby Roundneck Ms

ULVANG

Rav Kiby Ws

ULVANG

Rav Kiby Ws

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

799,-

949,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

1 199,-

789,-

1 300,-

Du sparer 400,-

39% i rabatt!

Du sparer 550,-

1 499,-

Denne jakken har et enkelt, diskret design og er fullpakket med varm dun for å holde deg varm når temperaturen faller under null.

En slank og behagelige dunparkas med resirkulert stoff og PFC-fri resirkulert dun, og den er perfekt for å holde seg varm på vinterturer.

RAB Deep Cover

Parka Wmns

JACK WOLFSKIN Cold Bay Coat Wmn

WHISTLER Buron M Parka W-PRO 10000

Denne Buron parka jakken er en komfortabel jakke med et smart og enkelt design.
 

2 099,-

950,-

2 169,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 349,-

Du får 40% i rabatt!

Du sparer 1 450,-

SALG!

SALG!

3 499,-

1 299,-

3 619,-

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og bevegelighet er de viktigste faktorene.

Dette er en teknisk dunjakke med vannavvisende Pertex Shield® yttermateriale. Perfekt for kalde vinterdager. 

RAB

Valiance

RAB Positron Pro Wmns

RAB Microlight Alpine Wmns

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og pakkemulighet er de viktigste faktorene.

2 759,-

1 799,-

3 299,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

4 599,-

2 999,-

Du sparer 1 200,-

Du får 40% i rabatt!

Du får 34% i rabatt!

4 999,-

NYE SKO?

ANNONSØRINNHOLD |

- Gjør et kupp på tursko, løpesko, fritidssko og jaktstøvler hos MILRAB!

40%

SPAR OPPTIL

PÅ MENGDER AV SKO!

Hvor ofte trene løping for å gå ned i vekt

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra Arc'tery, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Hvor ofte trene løping for å gå ned i vekt. Lær deg hvor ofte og med hvilken intensitet du bør trene løping for å gå ned i vekt.

ANNONSØRINNHOLD |

PRISKUPP

PÅ KLOKKER!

Testvinneren fenix 6X Pro Solar er den første Garmin klokken med solcellelading. 

FINN ÅRETS JULEGAVE!

Fordeler med å trene løping for å gå ned i vekt

ANNONSØRINNHOLD |

Gjør et kupp på mengder av klær, sko, klokker og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

LAGERSALG!

LED LENSER

MH4 400lm

Se hele utvalget!

LED LENSER

MH8 600lm

449,-

Ledlenser MH4 er en perfekt utendørs lykt som lades med en magnetisk ladekabel. Lykten har opptil 400 lumen

Ledlenser MH8 er en kraftig, oppladbar hodelykt til outdoor-bruk på opptil 600 lumen. 

Du får 35% i rabatt!

749,-

719,-

1 099,-

Du får 40% i rabatt!

Løping kan være en effektiv måte å trene på for å få opp forbrenningen. Selv om du ikke har særlig kontroll over din naturlige forbrenning, kan regelmessig trening øke din forbrenning midlertidig gjennom økt forbrenning av kalorier. Det kan bidra til lavere fettprosent og vektreduksjon.

ANNONSØRINNHOLD |

Spar opptil 50% på sekker,

soveposer, lykter og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

TURUTSTYR!

Trener du løping hver dag, vil det holde forbrenningen oppe, og varierer du mellom å jogge med lav intensitet, med innslag av løpetrening med høyere intensitet, vil det bidra til å holde forbrenningen oppe også etter endt treningsøkt.

Variert løpetrening for å gå ned i vekt

Variasjon i løpetreningen er mye nøkkelen til en jevn formutvikling og forebygging av skader. Når du varierer med hvor mye du trener løping hver dag, og med hvilken intensitet, må muskulatur, sener og leddbånd gradvis tilpasse seg økt og variert belastning. Kroppen blir sterkere og tåler mer belastning.

Følgelig vil formen din også bli bedre. Derfor bør du legge inn økter med hardere intensitet, i tillegg til å løpe med lav intensitet.

Hvordan du kan trene løping for å gå ned i vekt

Som vi har vært inne på tidligere vil variasjon i hvordan du trener løping, og med hvilken intensitet du trener løping være avgjørende for hvorvidt du går ned i vekt med løping eller ikke. Det er uenighet i fagmiljøer om hvorvidt det er løping med lav eller hard intensitet som gir den beste forbrenningen. Det som er sikkert er at langturer med lav intensitet vil gi deg økt fettforbrenning, og det samme gjelder for løpetrening med moderat til hard intensitet.

Trene fartslek i tillegg til å jogge

Fartslek er effektiv trening, og en enkel og morsom form for fartstrening som kan gjøre det enklere for deg som nybegynner å komme i gang med andre former for intervalltrening. Fartslek innebærer å veksle mellom løping med lav til moderat intensitet, over korte eller lengre distanser. Hvor ofte du veksler mellom å variere tempo, og hvor lenge, kan være tilfeldig, ved at du kan la ditt formnivå eller dagsform bestemme hvor ofte du legger inn fartsøkninger, og hvor lenge disse varer.

Fartsleken kan også være mer strukturert, ved at du på forhånd definerer lengden eller tiden på fartsøkningene, og den rolige løpingen mellom hvert intervall.

Hvordan komme i form med fartslek

Fartslek er en morsom og motiverende måte å komme i gang med fartstrening for nybegynnere. Intervalltrening kan være en hard form for trening, og fartsleken gjør det litt enklere, ved at du gradvis bygger opp farten gjennom variert fartstrening. Fartslek er en fleksibel form for fartstrening, der du bestemmer hvordan du vil veksle mellom å løpe med høyere og lavere intensitet.

Du kan veksle mellom hvilket terreng du trener fartslek. Du kan trene fartslek i motbakker eller i kupert terreng, der bakkene mer naturlig blir intervallene du løper med høyere intensitet. På samme måte som når du løper i motbakker, kan de lette partiene i ulendt terreng være der du løper rolig, mens de mer krevende partiene er der du løper med høyere intensitet.

Legge inn stigningsløp

Stigningsløp er akselerasjoner på omtrent 100 meter, der du starter opp med rolig jogg og bygger opp farten gradvis til cirka 90% av maks hastighet. Deretter reduserer du farten gradvis før du stopper. Varigheten på et stigningsløp bør være rundt 20-30 sekunder.

Husk at stigningsløp skal være korte, og at du løper raskt bare i noen få sekunder. Stigningsløpene skal ikke være for krevende. Det er viktig at du er avslappet når du løper stigningsløp, og ikke anstrenger deg for mye eller spenner deg.

Du kan starte med 4 stigningsløp, og deretter øke til 6 etter 3-4 uker. Ha mellom 20-40 sekunder pause mellom hvert stigningsløp for å hente deg inn igjen.

Stigningsløp kan også gjennomføres som en del av oppvarmingen, for å øke blodgjennomstrømmingen og få opp pulsen som en forberedelse på treningsøkta du skal gjennomføre.

Stigningsløp som avslutning på joggeturen, er en effektiv måte å bryte opp jogging i et lavt tempo, og vil sette fart på forbrenningen når du ønsker å gå ned i vekt.

Hvor ofte trene løping med moderat til hard intensitet for å gå ned i vekt

Løpetrening med moderat til hard intensitet bør ikke utgjøre mer enn totalt 20% av den totale treningsmengden en uke. Trener du 5 timer løping hver uke betyr det at én av disse treningsmengden bør hver løpetrening med denne intensiteten. Selv om løping med moderat til hard intensitet er effektiv trening for å gå ned i vekt, sier det seg selv at du må i relativt store treningsmengder for å gå ned i vekt med denne intensiteten.

En smart måte å fordele trening med moderat til hard intensitet utover i uka, er legge inn trening med høyere intensitet i ellers rolige treningsøkter, eksempelvis gjennom fartslek og stigningsløp.

Trene løping med lav intensitet for å gå ned i vekt

Dette vil typisk være løpetrening med lav intensitet, som du legger inn etter harde treningsøkter, eller andre tidspunkt i uka det er hensiktsmessig å trene løping med lav intensitet for å gå ned i vekt. Du bør gjennomføre én ukentlig langtur, som vil være viktig for å øke fettforbrenningen, og øke kroppens evne til å lagre og omsette glykogen mer effektivt.

Hvor ofte trene løping med lav intensitet for å gå ned i vekt

Gitt at løpetrening med moderat til hard intensitet ikke bør utgjøre mer enn 20% av den totale treningsmengden, bør løping med lav intensitet utgjøre hele 80% av den totale treningsmengden i løpet av en uke. Tar vi utgangspunkt i eksemplet med totalt 5 treningstimer hver uke, skal 4 timer av løpetreningen være med lav intensitet. Trener du en langtur i uka som varer 90 minutter, vil denne langturen utgjøre 37,5% av den totale treningsmengden med lav intensitet (4 timer). Resterende løpetrening med lav intensitet kan være rolige turer med varierende lengde.

Balansert kosthold for å gå ned i vekt

Det er ingen tvil om at et balansert kosthold vil være avgjørende for om du går ned i vekt med løping eller ikke. Du bør ha et balansert kosthold der du spiser mindre karbohydrater når du trener korte treningsøkter med lav intensitet, og mer karbohydrater når du gjennomfører langturer og annen løpetrening med moderat til hard intensitet.

Hvor ofte trene løping for å gå ned i vekt

Hvor ofte du må trene løping for å gå ned i vekt handler like mye om hva du trener av løping og med hvilken intensitet, som det å trene løping hver dag for å gå ned i vekt. Trener du variert, og tillegg har et balansert og sunt kosthold, vil du øke sannsynligheten for å gå ned i vekt.

Relaterte artikler:

Jogge hver dag for å gå ned i vekt

Hvor ofte trene løping

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra Arc'tery, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Om forfatteren

Legg inn kommentar

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP!

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!