Hvor ofte bør man trene rumpa

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Det er flere grunner til at du bør trene setemusklene. De hjelper blant annet til med å holde hoftene dine fra å bli for stramme og bekkenet stabilt, som begge kan føre til skade. Lær mer om hvor ofte man bør trene rumpa.

Hvor ofte bør man trene rumpa?

Det er anbefalt å trene sammensatte løft som markløft, hoftestøt og knebøy to til tre ganger i uken. Avslutt deretter treningen med to til tre andre sete-spesifikke øvelser for å sikre at du får maksimal muskelrekruttering.

Relatert: Sprettrumpe øvelser hjemme

To til tre ganger i uken er nok. Det er fordi restitusjon er like viktig for å bygge styrke i setemusklene. Hvor mye hvile kan variere fra person til person, og avhenger i stor grad av treningstypene du gjør og i hvilken grad du har trent rumpa tidligere. To til tre dager med hvile mellom de tyngre sammensatte løfteøktene dine er et godt utgangspunkt. Det vil tillate musklene dine å restituere seg og tilpasse seg stimulansen som ble plassert på dem i forrige økt. Bare vær oppmerksom på hvordan du føler deg og eventuelle merkbare fall i styrke fra treningsøkt til treningsøkt. Hvis du oppdager at styrken din er betydelig lavere på den andre tunge løftedagen din, gi deg selv en ny dags hvile mellom treningsøktene den påfølgende uken og se hvordan du føler deg og presterer.

Den største feilen folk gjør de trener rumpa, er å ikke fokusere på øvelser rettet mot setemusklene. Det høres åpenbart ut, men det er lett å anta at visse underkroppsbevegelser som føles veldig tøffe, er rettet mot baken din når de egentlig bare jobber med andre store muskler i det generelle området. Hvis målet ditt er å fokusere på setemusklene og du går inn i treningsstudioet og setter deg opp på beinpress-, forlengelses- eller curl-maskinen, mangler du målet da disse maskinene primært er rettet mot lårmusklene og hamstrings.

Referanser

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren