Hvor ofte bør man jogge for å gå ned i vekt

0
26
Hvor ofte bør man jogge for å gå ned i vekt
Foto: Andrew Heald - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Vil du gå ned i vekt? Så prøv å jogge! Men spørsmålet er, hva er den beste måten å oppnå optimalt vekttap på? Her får du flere gode tips for å maksimere treningen og gå ned i vekt.

Hvordan komme i gang med jogging

Å komme i gang med jogging kan være krevende, derfor er det anbefalt å du starter med korte økter med lav intensitet. Disse øktene bygger basen for løpingen din. I tillegg holder de deg fra å overbelaste kroppen din; Kroppen må lære å få en høyere prosentandel av energien den trenger for å jogge fra fettreservene dine. I begynnelsen vil jogging ta mesteparten av denne energien fra de mer tilgjengelige karbohydratene i muskler og lever. Den utbredte troen om at du ikke vil forbrenne fett de første 30 minuttene, er ikke sant; Kroppen forbrenner fett og karbohydrater samtidig. Men jo lenger du løper, jo mer vil kroppen forbrenne av fettreservene.

Senere, etter at formen din begynner å bli bedre, kan løpene dine begynne å bli lengre. Du bør også supplere løpetreningen din med styrketrening for å bygge muskler. Dette øker ikke bare fettforbrenningsprosessen, men hjelper også til med å korrigere muskelubalanser forårsaket av løping.

Hvor ofte må jeg jogge for å gå ned i vekt?

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Etter nevnte startfase, bør du variere lengden og intensiteten på treningen. I løpet av den første fasen, som varer mellom 3-4 uker, er fokuset på å sakte venne deg til å trene regelmessig. Etter at kroppen din har bygget seg opp et visst treningsnivå, bør øke treningsstimulansen. Dette vil virkelig øke fettforbrenningsprosessen.

Jogge regelmessig

Du bør begynne å løpe tre ganger i uken og deretter øke volumet til fire eller fem ganger i uken. Generelt, jo mer du trener, desto bedre blir resultatene, men sørg for å lytte til kroppen din. Hvis du trenger en pause, ha det. Hvis du ikke gjør det, kan dette føre til akutte skader eller overbelastning.

Kombinere med styrketrening

Dessverre er det vanskelig å nå målvekten din bare ved løping. Jo høyere prosentandel muskler i kroppen din er, desto høyere vil din basale metabolske hastighet være. Derfor, i tillegg til løpetreningen, bør du inkludere minst en styrketrening hver uke, enten med frie vekter eller din egen kroppsvekt som belastning.

Variere treningen

I begynnelsen kan en nybegynner få gode resultater med korte joggeturer. Imidlertid vil kroppen din raskt tilpasse seg denne treningsstimuleringen og bygge opp reserver. Dette gir en utfordring for mer erfarne løpere. Over tid vil fettforbrenningsgevinsten bli mindre. For å motvirke dette må du innlemme så mye variasjon som mulig. Ikke gi kroppen din mulighet til å bli vant til treningen. Ved å variere treningen, tvinger du kroppen din til å fortsette å tilpasse seg. Dette forbedrer igjen ytelsen og øker stoffskiftet. Gjør variasjon til din rutine. I tillegg til langløp, kan du trene noen intervaller, fartlek, sprint, teknikkøvelser og styrketrening. En tommelfingerregel er å aldri gjøre den samme treningen to ganger etter hverandre.

Øke intensiteten

En motor som kjører på full hastighet forbrenner mye drivstoff. Dette er en god måte å se på fettforbrenningsmekanismen under en intens løpetrening. En anstrengende intervalltrening krever mye energi. Selv om det er sant at prosentandelen fettforbrenning i den metabolske prosessen er ganske høy under lange langsomme løp, er det totale, daglige energiforbruket, og dermed antall forbrente kalorier, relativt lavt på grunn av den lave intensiteten på treningen. Når det gjelder treningsøkter med høy intensitet, som intervaller, er prosentandelen fettforbrenning i den metabolske prosessen betydelig lavere, men det totale daglige energiforbruket og forbrente kalorier er mange ganger høyere. I tillegg er etterforbrenningseffekten mye høyere under restitusjonen etter en høyintensiv trening enn en treningsøkt med lav intensitet. Men vær forsiktig: Intens løpingstrening er veldig krevende for kroppen din. Av denne grunn bør du ikke gjøre mer enn 1-2 ganger per uke.

Gi deg selv pauser

Kroppen din trenger tid til å tilpasse seg alle de forskjellige treningsstimulene. Unn deg derfor minst en hviledag per uke. Sørg for at du får mye søvn; Det påvirker alle metabolske prosesser i kroppen din.

Etterforbrenningseffekt, kosthold og restitusjon

Hvis du er interessert i å forbrenne fett mens du løper, må du sørge for at du forbrenner mer kalorier per dag enn det du spiser. Det avhenger av en god kombinasjon av trening og et sunt kosthold. Hvis du bare fokuserer på en av faktorene, blir det vanskelig å oppnå eller opprettholde vekten du ønsker.

Relaterte artikler:

Gå vs jogge

Gjennomsnittsfart jogging

Annonse fra MILRAB