Hvor ofte bør du trene

Hvor ofte bør du trene. I denne artikkelen vil du lære mer om hvor ofte du bør trene, og hvor viktig det er å trene regelmessig for best mulig formutvikling.

Hvor ofte du bør trene

Hvor ofte du bør trene bør alltid ses i sammenheng med hvor mye du tåler av treningsbelastning. Er du nybegynner med lite eller ingen erfaring med det du trener, vil kroppen din tåle mindre, og du må følgelig trene mindre. En erfaren løper med mer trening i kroppen kan trene oftere. Hvor ofte du bør trene har også sammenheng med hvilken intensitet du trener. Trener du mer med høyere intensitet, kan det bidra til at du må trene mindre, fordi du trenger mer restitusjon. Å trene regelmessig, og kanskje heller ha kortere treningsøkter, kan ha noe for seg for å ha kontinuitet i treningen.

Hvor ofte du bør trene med utgangspunkt i eget formnivå

Dette er kanskje det aller viktigste du kan gjøre for å bestemme hvor ofte du bør trene, uansett formnivå. En viktig forutsetning for å ha en jevn formutvikling er å trene på et nivå der kroppen hele tiden er sterk nok til å absorbere treningen. Å trene på denne måten vil kreve at du gjennomfører tilstrekkelig med restitusjon. Både planlagt restitusjon og restitusjon ved behov.

Skape kontinuitet i treningen

Kontinuitet er nøkkelen til å lykkes med trening. Formen din blir bygd gradvis opp over en lenger periode. Ved å trene jevnt gjennom hele året, vil du sørge for en jevn formutvikling. Det er ikke uvanlig at mange går ned på treningen én eller flere ganger i året, og kommer ut av form. Resultatet av å trene på denne måten kan bli at du bruker mesteparten av året på å prøve å komme tilbake til tidligere formnivå. Det leder sjelden til suksess.

Å ha en liten periode der du ikke trener kan være bra, fordi du kan ikke toppe formen gjennom hele året. Men du må unngå å ha for mange og for lange slike perioder, for å holde deg på høyden mentalt og fysisk. Sørg derfor for å gjennomføre alternativ trening i perioder du tar det roligere.

Hvor ofte bør du trene som nybegynner

Å ha liten eller ingen erfaring med trening fra før av, krever at du tenker ekstra nøye igjennom hvordan du skal legge opp treningen. Også for nybegynnere er det viktig å ha kontinuitet i treningen, slik at du trener jevnlig. Intensiteten den første tiden du trener bør være lav, slik at kroppen får en skånsom oppstart med treningen. Ønsker du å trene oftere kan du gjennomføre korte, men effektive treningsøkter, og likevel ikke gå over anbefalt treningsmengde for deg.

Hvor ofte bør du trene

Hvor ofte du bør trene, vil som vi har sett være individuelt. Du må finne ditt formnivå, og med dette som utgangspunkt teste ut hvor ofte du kan trene. Uansett er det viktig at du trener regelmessig, hele tiden godt innenfor hva kroppen din kan tåle av trening.

Relaterte artikler:

Hvordan trene løping regelmessig

Hvor mye trening skal til

Om forfatteren

Legg inn kommentar