ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |
Av et stort egg utgjør eggeplommen 1/3 av egget, og veier omtrent 18 gram, men hvor mye veier en eggehvite?
For Norge veier et helt stort egg ca. 60 g. Av dette er omtrent 1/3 eggeplomme og 2/3 er eggehvite, så en eggehvite vil veie omtrent 40 gram. Vekten er bare omtrentlig, når det som er definert som store egg veier mellom 63 gram og 73 gram (når de er i skallet), så det vil være en viss variasjon mellom eggene.
I volum tilsvarer dette 40 ml, eller 2 ss og 1 ts.
Kjøpte pasteuriserte eggehviter (selges vanligvis i en kartong) er spesielt nyttige hvis du ønsker å lage retter som ikke er fullkokte, da de ikke innebærer risiko for salmonella. Imidlertid, når disse eggehvitene er frosne, har de en tendens til å miste vispekvaliteten sine, så de er ikke bra å bruke til for eksempel marengs etter tining.
Relaterte artikler:
Referanser
ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |