Hvor mye veier en eggehvite

0
260
Hvor mye veier en eggehvite
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!

Av et stort egg utgjør eggeplommen 1/3 av egget, og veier omtrent 18 gram, men hvor mye veier en eggehvite?

For Norge veier et helt stort egg ca. 60 g. Av dette er omtrent 1/3 eggeplomme og 2/3 er eggehvite, så en eggehvite vil veie omtrent 40 gram. Vekten er bare omtrentlig, når det som er definert som store egg veier mellom 63 gram og 73 gram (når de er i skallet), så det vil være en viss variasjon mellom eggene.

I volum tilsvarer dette 40 ml, eller 2 ss og 1 ts.

Kjøpte pasteuriserte eggehviter (selges vanligvis i en kartong) er spesielt nyttige hvis du ønsker å lage retter som ikke er fullkokte, da de ikke innebærer risiko for salmonella. Imidlertid, når disse eggehvitene er frosne, har de en tendens til å miste vispekvaliteten sine, så de er ikke bra å bruke til for eksempel marengs etter tining.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

Relaterte artikler:

Hvor mye veier en eggeplomme

Hvor mye protein i egg

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!