Hvor mye vann til ris

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Dette er den idiotsikre oppskriften for å lage perfekt ris. Lær mer om det perfekte foroldet mellom vann og ris.

Hvor mye vann til ris?

Det grunnleggende forholdet mellom vann og hvit ris er 2 kopper vann til 1 kopp ris. Du kan enkelt doble og til og med tredoble oppskriften; bare sørg for at du bruker en gryte som er stor nok til å holde risen mens den koker og utvides. Andre rissorter, som brun og Arborio, kan være litt forskjellige når det gjelder proporsjoner og tidspunkt, men dette forholdet 2:1, gir deg perfekt hvit ris hver gang.

Når du har kokt opp vannet, og krydret det med salt og kanskje litt smør, legger du i risen og reduserer varmen raskt, dekker til gryten og lar risen småkoke, noe som i utgangspunktet betyr rett under kokepunktet. Du vil at toppen av væsken skal boble, men forsiktig, ikke fullt oppkok, noe som også kan føre til at vannet boble opp av gryten.

Hvor lenge koker du hvit ris?

Det tar omtrent 17 minutter å koke en kopp hvit ris, men større mengder kan ta noen ekstra minutter. Hvis du har risen tildekket på komfyren i noen minutter, etter at den er mør, vil det gjøre det mulig å absorbere alt vannet. Det gjør risen fyldig og luftig.

Relaterte artikler:

Hvor mye ris per person

Beregne pasta per person

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar