ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Hvor mye vann er det i en agurk

I følge en vanlig oppfatning bør du ikke drikke vann når du spiser agurk. Myte eller sannhet? Hvor mye vann er det i agurk?

Avkjølende og knasende agurker er fylt med næringsstoffer som gjør det til en av de sunneste grønnsakene i kostholdet ditt. Agurk er et kraftverk av mineraler, vitaminer og elektrolytter, og nytes best rå. Fra smørbrød, salater til smoothies, er agurker en uunnværlig del av utallige retter. Å drikke mye vann er også noe du må sikre deg i denne brennende varmen om sommeren. I følge en vanlig oppfatning anbefales man ikke å drikke vann for nær det å spise agurker. Så er det noe sannhet i dette, eller er det bare en myte?

Hvor mye vann er det i en agurk?

95 prosent av agurkens vekt er bare vann. Ikke bare agurk, advarer eksperter mot å drikke vann etter inntak av vannrik frukt og grønnsaker som meloner, ananas og jordbær. Å gjør det kan reversere de fleste fordelene ved å konsumere disse vannrike fruktene og grønnsakene. Agurk full av essensielle næringsstoffer som vitamin C, vitamin K, kobber, magnesium, kalium, mangan og viktigst silika, noe som er flott for helse og hudhelse. Siden agurk er 95% vann, er det ikke fornuftig å ha vann og fortynne disse essensielle næringsstoffene. Det anbefales alltid å unngå å drikke vann når du spiser rå grønnsaker og frukt for bedre opptak av næringsstoffer. Forbruk av vann umiddelbart etter å ha spist agurk kan øke GI-bevegelighet og forstyrre den naturlige prosessen med fordøyelse og absorpsjon. På grunn av samspill mellom fiber og vann, beholder kroppen overflødig vann i tarmen, noe som kan forstyrre den naturlige prosessen.

Relaterte artikler:

Gode grunner til å spise grønnsaker

Viktige næringsstoffer i grønnsaker

Om forfatteren

Legg inn kommentar