Hvor mye trening hver dag

Hvor mye trening hver dag. Lær mer om hvor mye du bør trene dersom du trener hver dag, for å ha best mulig formutvikling og forebygge skader.

Hvor mye du bør trene hver dag

Hvor mye trening hver dag vil avhenge av mange faktorer, blant annet hva du trener med og med hvilken intensitet. Har du liten eller ingen trening i kroppen fra før av, vil det også ha betydning for hvor mye du bør trene hver dag. Men uansett hvilket formnivå du er på, er det sunt med litt trening hver dag.

Ta utgangspunkt i den totale treningsmengden

Når du skal finne ut hvor mye du skal trene hver dag bør du ta utgangspunkt i den totale treningsmengden i løpet av en uke. Er du usikker på hvor mye du kan trene i løpet av en uke, tester du ut det i løpet av noen uker. Trener du 4 timer hver uke, kan du fordele denne treningsmengden utover i uka, og bestemme hva, hvordan og med hvilken intensitet du skal trene.

Hvor mye trening hver dag med lav intensitet

Når du skal gjennomføre trening hver dag, er det helt avgjørende at hovedvekten av treningen blir gjennomført med lav intensitet. Det er viktig for at kroppen skal få tid til å restituere seg mellom treningsøktene. Det kan bety at du skal gjennomføre én eller flere treningsøkter med restitusjonstrening. Dette er trening som ikke skal være hardere enn at du opprettholder restitusjonen. Gå eller jogge i kortere perioder kan være eksempel på restitusjonstrening. Ellers bør du gjennomføre rolige treningsøkter i mellom harde treningsøkter. 80 prosent eller mer av treningen du gjennomfører bør være med lav intensitet når du skal trene hver dag.


Hvor mye trening hver dag med moderat til hard intensitet

Følgelig bør trening med moderat til hard intensitet utgjøre en mindre del av treningen du gjennomfører. Kanskje 1-2 kortere treningsøkter i uke med denne intensiteten. Det er viktig at du gjennomfører restitusjonstreningen i etterkant av de harde treningsøktene, slik at du belaster minst mulig.

Hvor mye trening hver dag

Å trene hver dag må på ingen måte gå på bekostning av restitusjon. Er du hele tiden sliten, stiv og støl. må du legge inn hviledager uten trening, slik at du kan hente deg inn igjen. Det er helt avgjørende for å unngå svikt i formutviklingen, og i verste fall skader. Er du usikker på om du er i stand til å trene hver dag, skal du heller la være. Legg heller da inn 1-2 hviledager i stedet for å trene hver dag.

Relaterte artikler:

Hvor ofte trene løping

Løpe litt hver dag

Om forfatteren

Legg inn kommentar