Hvor mye sukker per dag

0
392
Hvor mye sukker per dag
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB.NOGARMIN SOLAR - Oppdag de nye modellene!

Verdens helseorganisasjon kommer med anbefalinger på hvor mye sukker vi bør ha i oss hver dag. Lær mer om hva som er anbefalte mengder av sukker per dag.

Det er viktig at du holder deg til et sunt og balansert kosthold, og det gjelder ikke bare sukker, men også hvor mye salt du får i deg gjennom maten. Noe alle er enige om, men ikke helt får til i praksis, er å legge om kostholdet i en mer sunn retning.

Sukkerforbruket kan være så høyt som 77 gram per dag for voksne, og det er mer enn 3 ganger så mye som WHO sine anbefalinger. Det kan bli så mye som 30 kg sukker i løpet av ett år! Sukkerholdige drikker er en versting, og barn kan få i seg så mye som 100 liter sukkerholdig drikke i løpet av ett år. Hvor kommer alt dette sukkeret fra? Sukkerholdige drikker står for 46 prosent av det totale sukkerinntaket:

  • Brus: 25%
  • Juice: 11%,
  • Sportsdrikke: 3%
  • Sukret kaffe og te: 7%

Hvor mye sukker som er anbefalt

WHO anbefaler et sukkerinntak som ikke er høyere enn 5 prosent eller 100 kcal av det totale kaloriinntaket ditt. Merk at dette ikke inkluderer naturlige sukkerarter i frukt, grønnsaker og meieriprodukte. Men hvordan skal vi fortelle forskjellen mellom tilsatt og naturlig sukker? Merking av matvarer kan være til hjelp. Tilsatt sukker og totalt sukker vil være oppført på alle etiketter, så det vil være mye lettere å få øye på mat som har mye sukker.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-lifeX-LIFE.NO har alt du trenger til hjemmetrening!

Annonse fra X-LIFESchwinn IC7 spinningsykkel er en tøff spinningsykkel fra en av verdens største merkevarer, kjent for sin kvalitet og unike design!