HELGEKUPP!

Hvor mye salt er farlig

For mye salt er dårlig for deg, spesielt fordi det er forbundet med økt risiko for hjerteproblemer. Men er salt egentlig så farlig?

Hvor mye salt er farlig?

For mye salt er dårlig for deg, spesielt fordi det er forbundet med økt risiko for hjerteproblemer, men hvor mye er for mye? En ny studie antyder at vi kanskje ikke trenger å bekymre oss så mye for hvor salt vi liker at maten vår skal være. Bordsalt, som vi ofte bruker for å krydre maten vår, inneholder natrium. Salt, når inntas i store mengder, kan føre til en rekke hjerte- og karsykdommer, inkludert hypertensjon.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at en person ikke bør konsumere mer enn 2 gram natrium per dag, som er omtrent 5 gram salt per dag.

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Forskere fra en rekke internasjonale institusjoner, antyder imidlertid at disse grensene er unødvendig lave. Forskere gjennomførte en studie med 94 000 mennesker i alderen 35–70 år, med sikte på å fastslå hvor mye natrium som virkelig er for mye for hjertehelsen. De bemerket at gjeldende retningslinjer krever standarder som er urealistiske for mange, da salt ofte er en nesten usynlig ingrediens som i veldig mange matvarer. Videre ble det nevnt at det er lite bevis for forbedrede helseutfall som enkeltpersoner noensinne oppnår på et så lavt nivå.

I de fleste av landene hadde flertallet av samfunnene som forskerne observerte, hadde et gjennomsnittlig natriuminntak på 3-5 gram natrium – eller 1,5 til 2,5 ts salt – per dag. Faktisk, av alle populasjonene i studien, var det bare de fra Kina som viste et gjennomgående høyt inntak av natrium. Spesifikt hadde 80 prosent av samfunnene fra Kina et natriuminntak som var høyere enn 5 gram per dag.

Relaterte artikler:

Hvor mye salt per dag

Hva gjør salt med kroppen

Om forfatteren

Legg inn kommentar