Hvor mye ris per person

De fleste av oss har en tendens til å lage for mye ris eller pasta. Hvor mye ris eller pasta skal du lage per person?

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

De fleste av oss har en tendens til å lage for mye når det gjelder ris eller pasta. Og når vi prøver å lage mindre, er også det vanskelig å beregne. Noen ganger kan det være veldig vanskelig å få det helt riktig. Så hvor mye ris eller pasta er tilstrekkelig per person? Det kommer selvfølgelig an på om pastaen eller risen er ment å være en hovedrett eller siderett, hvor sulten du og din familie eller gjester er, og om du vil ha rester. Men la oss se på de gjennomsnittlige porsjonsstørrelsene som brukes.

Innhold i denne artikkelen

Ris

Når det gjelder ris, virker det som om normen er omtrent ½ kopp (90 g) per person, selv om noen foretrekker å bruke litt mindre – omtrent 1/3 kopp (60 gram) per person. Og husk at vi snakker om ukokt ris her, noe som betyr at når den tilberedes, det vanligvis handler om en kopp per person, ettersom ris dobler seg i størrelse. For et hovedmåltid er dette definitivt nok.

Relatert: Risgrøt i ovn

Pasta

Som en generell veiledning, bør du beregne 75 gram tørket pasta, 115-150 gram fersk pasta, eller 175-200 gram fylt pasta (for eksempel ravioli) per person. Den samme regelen gjelder for alle typer pasta – enten det er spaghetti, penne, rigatoni eller skruer. 70-80 gram tørr pasta er nok. En haug er for mye, fordi den ikke vil gi plass til resten av måltidet. Når det gjelder spaghetti er en målepinne tilgjengelig for kjøp online. Dette måleverktøyet har hull i forskjellige størrelser fra ett og oppover, og du legger i hvilken mengde som går gjennom hullet for å matche mengden porsjoner.

Om forfatteren

Legg inn kommentar