Hvor mye raskere med å gå ned i vekt

Hvor mye raskere kan du løpe på en gitt distanse ved å gå ned i vekt? Bruk SpurtFaster for estimere hvor mye fortere du kan løpe ved å gå ned noe i vekt.

Vektreduksjon for å bli en raskere løper

Det er ingen hemmelighet at lavere kroppsvekt kan være en fordel når du skal løpe, og spesielt hvis du er en langdistanseløper. Tenk deg at du skal løpe maraton, og kan gjøre det med å være eksempelvis 3-6 kilo lettere. Det er 3-6 kilo mindre å bære på i drøyt 42 km. Det er likevel viktig å tenke på at vektreduksjon ikke skal gå på bekostning av muskelmasse og det å leve et godt liv. Å leve på en diett med akkurat det du trenger av kalorier er kanskje ikke et godt liv. Bruk sunn fornuft når du bestemmer deg for å gå ned i vekt. Husk at målet er en varig vektreduksjon, og det får du mest sannsynlig ikke ved å gå mye ned i vekt på kort tid. Ha et langsiktig perspektiv, og ha fokus på å ha et sunt og balansert kosthold.

SpurtFaster for estimere hvor mye raskere du kan løpe med lavere vekt

SpurtFaster er en vektkalkulator som beregner hvor mye tid du kan spare på en bestemt distanse, når du går ned mellom 1-6 kg i vekt. Kalkulatoren beregner også hvor mye raskere kilometertiden din kan bli.

Legg inn vekt, distanse og tiden du bruker på distansen for å se hvor mye tid du sparer.

Som vi var inne på innledningsvis, kan det være mer å spare jo lenger du løper. Veier du 77 kg og løper maraton på 3 timer og 30 minutter, kan du spare nærmere 5 minutter ved å gå 2 kg ned i vekt, og ytterligere 2 minutter dersom du går ned 1 kilo til.

Relaterte artikler:

SpurtFaster

SpurtDiet

Om forfatteren

Legg inn kommentar