Hvor mye protein i banan

Banan kan være en sunn matbit etter trening når kroppen din trenger drivstoff. Men hvor mye proteiner er det i banan?

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Hvor mye protein i banan?

Mengden protein i en banan er lav, men andre næringsstoffer, som kalium, magnesium og sink, støtter ytelsen når du trener. Denne frukten kan til og med hjelpe deg med å ta av de ekstra irriterende kiloene.

Næringsinnhold i bananer

Denne tropiske frukten er mest kjent for sitt høye kaliuminnhold. En porsjon, eller en middels banan, gir omtrent 10 prosent av det daglige anbefalte inntaket for dette mineralet. Kroppen din trenger kalium for å opprettholde normal cellefunksjon og ekstracellulært væskevolum. Sammen med kalsium, magnesium og andre elektrolytter, muliggjør dette næringsstoffet muskelkontraksjoner, støtter ny vevsvekst og regulerer hjerterytmen.

Banan er også rik på magnesium, kobber, mangan, C-vitamin og polyfenoler. Her er hva du får i hver servering:

 • 112 kalorier
 • 1,4 gram protein
 • 0,4 gram fett
 • 28,8 gram karbohydrater
 • 3,3 gram fiber
 • 15,4 gram sukker
 • 10 prosent dagsbehovet av kalium
 • 15 prosent dagsbehovet av mangan
 • 11 prosent dagsbehovet av kobber
 • 8 prosent dagsbehovet av magnesium
 • 2 prosent dagsbehovet av sink
 • 12 prosent dagsbehovet av C-vitamin

Et forskningsdokument fra november 2018 analyserte de bioaktive forbindelsene i banan. I tillegg til vitaminer og mineraler, er banan fulle av quercetin, karotenoider, p-Coumaric syre, gallic syre, cryptoxanthin, serotonin og andre fytokjemikalier. Noen av disse næringsstoffene oppsøker frie radikaler og bekjemper betennelse, mens andre kan senke kolesterolnivået og holde hjertet sunt.

Antioksidanter

Quercetin er for eksempel en flavonoidforbindelse med antioksidant, antiinflammatoriske, antimikrobielle og immunmodulerende effekter. En anmeldelse fra august 2018 antyder at den kan beskytte leveren mot oksidativ skade, undertrykke tumorvekst og redusere vektøkning forårsaket av dietter med høyt fett.

Er bananer høye på protein?

Som de fleste frukt, ha banan lite protein. Dette betyr ikke at den er mindre næringsrik enn kjøtt, fisk eller egg. Selv om det ikke er den beste proteinkilden, inneholder den andre viktige næringsstoffer som kanskje ikke finnes i animalsk mat, bønner og nøtter.

Til tross for det lave proteininnholdet, støtter denne frukten atletisk ytelse og restitusjon etter trening. For det første er den rik på elektrolytter som kalium og magnesium. For det andre inneholder den antioksidanter som kan redusere betennelse og treningsindusert oksidativt stress. Karbohydrater i banan hjelper til med å fylle opp muskelglykogenlagre, noe som fører til raskere restitusjon etter trening.

Tenk på sportsdrikker. Disse drikkene inneholder mye sukker og elektrolytter. Bananer inneholder sukker også, men de er også en flott kilde til fiber, som bremser sukkeropptaket i blodomløpet og forhindrer insulintopper. I tillegg er banan rik naturlig rik på elektrolytter. I motsetning til sportsdrikker, har de ingen konserveringsmidler, syntetiske smaker, kunstige søtstoffer og andre potensielt skadelige kjemikalier. For å høste fordelene, spis en banan før eller etter trening, mellom måltider eller når som helst når du trenger et raskt løft av energi.

Relaterte artikler:

Vitaminer i banan

Sukker i banan

Om forfatteren

Legg inn kommentar