HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


Hvor mye løping du skal trene om vinteren

Hvor mye løping du skal trene om vinteren. Lær mer om hvor mye løpetrening du skal gjennomføre om vinteren, og hva slags trening som kan være effektiv.

Hvor mye løpetrening om vinteren

Det kan være interessant å vite noe om hvor mye løping du skal trene om vinteren, både med tanke på hvor mye du bør trene for å opprettholde formnivået og opptrening til neste sesong. Å trene ute om vinteren kan være mer krevende når det er kaldt og glatt ute, og det kan være utfordrende å komme seg ut for å trene. Likevel, vinteren er en viktig periode der du bør ha som mål å trene regelmessig.

Hvor mye løping du bør trene om vinteren

I og med at vinteren for de aller fleste er utenom sesong, går det fint an å gå ned noe på treningsmengden, og det samme gjelder for med hvilken intensitet du gjennomfører løpetreningen. En måte du kan gjøre det på er å gå ned på treningsmengden når du vinteren kommer, for så å ha en gradvis økning i treningsmengde utover vinteren. Da lar du kroppen få tid til å hente seg inn igjen etter en krevende sesong, og bygger deg gradvis opp igjen til neste sesong. Hver enkelt løper må ta utgangspunkt i eget formnivå for å bestemme hvor mye trening du skal øke med fra uke til uke.

Hvordan trene løping om vinteren

Om vinteren bør hovedfokuset ditt ligge på å ha en gradvis økning i treningsvolum. Intensiteten på løpetreningen kan være lavere. En treningsuke kan bestå av en langtur, og en treningsøkt med moderat til hard intensitet. Resterende trening kan være løping med lav intensitet og varierende lengde.

Hvor mye løping du skal trene om vinteren

Hvor mye løpetrening du skal gjennomføre om vinteren bør alltid ha som utgangspunkt ditt formnivå, og hvor mye du trener nå. Når sesongen er over, og vinteren kommer, kan du gå ned på treningsmengden, og ha en gradvis økning i treningsmengde gjennom hele vinteren. Vinteren er lang, så du trenger ikke øke mye fra uke til uke. Treningen bør i hovedsak være med lav intensitet, med en treningsøkta med høyere intensitet hver uke. Langturene bør bli gjennomført ukentlig.

Relaterte artikler:

Trene løping om vinteren

Basistrening for løping om vinteren

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

Av Spurt

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!