Hvor mye koffein i cola

Coca-Cola er en populær drikk som er forbundet med overvekt og høyt blodsukker. Drikken inneholder også koffein, men hvor mye?

Forbruk av brus har imidlertid vært forbundet med mange helsemessige bekymringer, alt fra vektøkning til høyt blodsukker. Ikke bare det, men Coke og Diet Coke inneholder også en solid dose koffein, noe som kan være problematisk for de som ønsker å kutte ned koffeinforbruket. Denne artikkelen gir deg svar på hvor mye koffein det er i Cola.

Hva er koffein?

Koffein er et naturlig forekommende kjemikalie som fungerer som et sentralnervesystemstimulerende middel, forbedrer årvåkenheten og bekjemper tretthet. Det finnes i bladene, frøene og fruktene til mange planter, og er spesielt utbredt i kakaobønner, teblader og kaffebønner. Det er ofte lagt til mange produkter, inkludert brus, energidrikker og visse medisiner. I dag topper koffein diagrammene som en av de mest konsumerte ingrediensene i hele verden.

Mens kaffe utgjør størstedelen av koffeininntaket, utgjør kullsyreholdige brus som Cola en høy andel av inntaket hos de som er yngre enn 18 år.

Hvor mye koffein i cola?

Koffeininnholdet i Cola avhenger av flere faktorer, inkludert serveringsstørrelse og hva slags type Cola:

222 ml355 ml591 ml
Coca-Cola21 mg koffein32 mg koffein53 mg koffein
Lett Coca-Cola28 mg koffein42 mg koffein70 mg koffein

Hvor mye koffein er for mye?

Når konsumert i moderasjon, kan koffein brukes trygt med minimal risiko for bivirkninger. Faktisk regnes doser opptil 400 mg daglig som trygge for de fleste voksne. Men ideelt sett er det best å begrense inntaket til rundt 200 mg daglig for å redusere risikoen for bivirkninger. For referanse tilsvarer dette bare 237 ml kaffe eller rundt fem kopper grønn te. Du må imidlertid drikke mer enn seks 355 ml med cola eller 35 ml med Lett Cola per dag for å nå denne mengden.

Relaterte artikler:

Hva gjør koffein med kroppen

Hvor mye koffein i kaffe

Om forfatteren

Legg inn kommentar