Hvor mye karbohydrater per dag på lavkarbo

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Det er ingen klar definisjon av nøyaktig hva som utgjør et lavkarbokosthold. Lær mer om lavkarbo, og hvor mye karbohydrater du bør innta per dag.

Hvor mye karbohydrater per dag

Ditt optimale karboinntak avhenger av alder, kjønn, kroppssammensetning, aktivitetsnivå, personlig preferanser, hva du er vant med å spise og metabolsk helse.

Mennesker som er fysisk aktive og har mer muskelmasse, tåler mye mer karbohydrater enn personer som er stillesittende. Dette gjelder spesielt de som gjennomfører mye høyintensiv trening som å løfte vekter eller sprint. Metabolsk helse er også en veldig viktig faktor.

Bestemme ditt daglige kaloriinntak

Hvis du bare fjerner de usunne karbohydratkildene fra kostholdet ditt, raffinert hvete og tilsatt sukker, vil du være på god vei til bedre helse. For å ha fullt utbytte av de metabolske fordelene lavkarbodietter, må du begrense andre karbohydrater.

100-150 gram karbohydrater per dag

Dette er mer et «moderat» karbohydratinntak. Det er passende for mennesker som er slanke, aktive og bare prøver å holde seg sunne og opprettholde vekten. Det er absolutt mulig å gå ned i vekt med dette karboinntak, men det kan kreve at du teller kalorier og/eller kontrollerer porsjoner.

Karbohydrater du kan spise:

Alle grønnsakene kan du tenke deg.
Flere fruktbiter per dag.
Moderat mengde sunn stivelse fra poteter, søtpoteter og sunnere korn som ris og havre.

50-100 gram karbohydrater per dag

50-100 gram karbohydrater hver dag er perfekt dersom du vil slanke deg uten problemer. Det passer også bra hvis du ønsker å opprettholde vekten og er følsom for karbohydrater.

Karbohydrater du kan spise:

  • Rikelig med grønnsaker.
  • 2-3 fruktbiter per dag.
  • Minimale mengder stivelsesholdige karbohydrater.

20-50 gram karbohydrater per dag

Det er her de metabolske fordelene virkelig begynner å slå inn. Dette er det perfekte området for folk som trenger å gå ned i vekt raskt, eller er overvektig eller har diabetes. Når du spiser mindre enn 50 gram per dag, vil kroppen din komme i ketose, og levere energi til hjernen via såkalte ketonlegemer. Dette vil sannsynligvis begrense appetitten og føre til at du mister vekt automatisk.

Karbohydrater du kan spise:

  • Massevis av lavkarbo grønnsaker.
  • Noen bær, kanskje med kremfløte (yum).
  • Spor karbohydrater fra andre matvarer som avokado, nøtter og frø.

Vær klar over at et lavkarbo kosthold IKKE er karbohydrat. Det er plass til mange lavkarbogrønnsaker.

Viktig å eksperimentere

Vi er alle unike, og det som fungerer for en person, er kanskje ikke det for en annen. Det er viktig å gjøre litt eksperimentering for finne ut hva som fungerer for deg. Hvis du har en medisinsk tilstand, så sørg for å snakke med legen din før du gjør endringer i kostholdet, fordi dette kostholdet kan redusere behovet ditt for medisiner drastisk!

Gode ​​karbohydrater, dårlige karbohydrater

Et lavkarbo kosthold handler ikke bare om vekttap, det er også ment å forbedre helsen din. Av denne grunn bør det være basert på ubearbeidet mat og sunne karbohydrater. Såkalte «junk food» er et dårlig valg. Hvis du vil forbedre helsen din, kan du velge ubearbeidet mat som kjøtt, fisk, egg, grønnsaker, nøtter, avokado, sunt fett og meieriprodukter. Velg karbohydratkilder som inkluderer fiber. Hvis du foretrekker et «moderat» karboinntak, kan du prøve å velge uraffinerte stivelseskilder som poteter, søtpoteter, havre og brun ris. Tilsatt sukker og raffinert hvete er alltid dårlige alternativer og bør begrenses eller unngås helt.

Du vil forbrenne fett mye enklere

Lavkarbo dietter reduserer blodnivået ditt med insulin, et hormon som bringer glukosen (fra karbohydrater) inn i celler. En av funksjonene til insulin er å lagre fett. Mange eksperter mener at grunnen til at lavkarbodietter fungerer så bra, er at de reduserer nivået av dette hormonet. En annen ting insulin gjør er å fortelle nyrene å lagre natrium. Dette er grunnen til at dietter med høyt karbohydratinnhold kan forårsake overflødig vannretensjon.

Relaterte artikler:

Enkle lavkarboknekkebrød

Går ikke ned i vekt med lavkarbo

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar