Hvor mye kan man trene

Hvor mye kan man trene. Finn ut hvor mye man kan trene med utgangspunkt i formnivået.

Hvor mye kan man trene i uken

Hvor mye man kan trene henger sammen med ditt fornivå og hvilket grunnlag du har for treningen du skal gjennomføre. Med utgangspunkt i ditt nåværende formnivå, kan du gjennomføre trening med en viss mengde og intensitet. Ved å ha en gradvis økning i hvor mye du trener og med hvilken intensitet, kan man øke hvor man kan trene.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvor mye du kan trene, og hva du kan gjøre for øke hvor mye du trener.

Kartlegge hvor mye man kan trene

Det første du bør gjøre er å kartlegge hvor mye du trener i uken. Du bør også få en oversikt over hva du trener og med hvilken intensitet. Dersom mer enn en femtedel av treningen er med moderat til hard intensitet, bør du vurdere å gå ned på trening med denne intensiteten. Mindre trening med høyere belastning kan bety lavere restitusjonstid, og kan bidra til at du kan trene mer, fortrinnsvis med lavere intensitet. Når du har kartlagt hvor mye du kan trene, og justert treningsmengde med tanke på hva du trener og med hvilken intensitet, kan du ha en gradvis økning i treningsmengde og intensitet.

Øke treningsmengden gradvis

Øke treningsmengden gradvis i takt med at kroppen blir sterkere og tåler høyere treningsmengder. Ved å ha en gradvis økning i treningsmengde, vil kroppen få en gradvis tilvenning til høyere belastning. Det kan bidra til at du får en jevnere formutvikling, samtidig som du reduserer risikoen for å bli skadet. Hvor mye du bør øke treningsmengden, bør alltid være i samsvar med lang tid du bruker på å venne deg til høyere treningsmengde. Den totale treningsmengden du gjennomfører i løpet av en uke, blir bestemmende for mye trening du skal gjennomføre med moderat til hard intensitet. Ut ifra dette, vil hvor mye man kan trene i uken variere med hvor mye du øker treningsmengden eller ikke fra uke til uke.

Hvor mye kan man trene

For å få et best mulig utgangspunkt for å bestemme hvor mye du kan trene i uken, må du ta utgangspunkt i ditt nåværende formnivå, for å kartlegge hva du trener, hvor mye og med hvilken intensitet. Med dette som utgangspunkt øker du treningsmengden gradvis, i takt med at kroppen din sterkere og tåler høyere treningsbelastning.

Relaterte artikler:

 Hvor ofte kan man trene

Hvor mye hard løpetrening i uka

Om forfatteren

Legg inn kommentar