Hvor mye går man ned i vekt uten mat

Selv om du ikke skal droppe måltider for å gå ned i vekt, kan det være hensiktsmessig å vite hvor mange kalorier du kan forbrenne på en dag uten mat.

Regn ut din BMR

Basal metabolsk rate, eller BMR, forteller deg hvor mye kalorier kroppen din trenger hvis du skulle ligge i sengen i 24 timer. Denne formelen er basert på alder, kjønn, høyde og vekt. Bruk kalkulatoren under for å beregne din BMR.

Vekttap

Kroppen din trenger en bestemt mengde kalorier for å holde hjertet ditt bankende, lungene pustende, blodet sirkulerende og kroppstemperaturen normal. En kropp som fungerer regelmessig, vil forbrenne kalorier i hvile for å utføre disse funksjonene. Derfor, selv om du skulle ligge i sengen hele 24 timer, ville du fortsatt brenne kalorier. Hvis disse kaloriene ikke etterfylles, vil du gå ned i vekt.

BMR-formel

For å finne ut hvor mange kalorier kroppen din forbrenner i ro, må du finne ut din personlige basale metabolske hastighet. Du trenger din alder, vekt i kg og høyde i centimeter for formelen. Hvis du er en mann, multipliser vekten din med 6,23 og legg den til 66. Multiplisere høyden din med 12,7, og legg den til forrige nummer. Trekk nå alderen din multiplisert med 6,8.

Unntak

BMR-formelen vil estimere mengden kalorier du forbrenner utelukkende basert på alder, kjønn, høyde og vekt. Alle med samme statistikk vil få det samme antallet. Det dette ikke tar hensyn til er kroppssammensetningen din. En person med lite kroppsfett og mye muskelmasse vil forbrenne mer kalorier i hvile enn noen med høyere kroppsfettprosent. Tilsvarende, hvis alderen din øker, vekten svinger eller høyden endres, vil BMR også endre seg.

BMR og vekttap

Hvis vekttap er målet ditt, vil et treningsregime og et sunt kosthold være den beste måten å oppnå det du er ute etter. Hvis kroppen din blir neglisjert med næringsstoffer og kalorier, vil den til slutt gå i sultemodus og spare på fettet og vekten den har for at den ikke vil få tilstrekkelig drivstoff. Hvis du har problemer med å gå ned i vekt, kan du konferere legen din eller en ernæringsfysiolog for å få et spesialprogram tilpasset dine behov.

Relaterte artikler:

Hvor mye kan man gå ned i vekt på en måned

Gå ned i fettprosent og bygge muskler

Om forfatteren