Hvor mye forbrenner jeg

Antall forbrente kalorier hver dag er direkte knyttet til vekttap, vektøkning eller vektvedlikehold. Lær mer om hvor mye du forbrenner.

For at en person skal gå ned i vekt, må han eller hun forbrenne mer kalorier enn de tar inn, og skape et kaloriunderskudd. Men for å gjøre dette må de vite hvor mange kalorier de forbrenner hver dag. I denne artikkelen tar vi en titt på hvordan du kan finne ut hvor mange kalorier du forbrenner på en dag.

Hva er en kalori?

De tre viktigste matvaregruppene – proteiner, karbohydrater og fett – har forskjellige kaloriinnhold. De fleste matvarer vil vise næringsinnholdet, inkludert kalorier. De fleste tenker på kalorier som bare å gjøre med mat og vekttap. Imidlertid er en kalori en enhet for varmeenergi. En kalori er mengden energi som trengs for å øke 1 gram vann med 1 ° C. Denne målingen kan brukes på mange forskjellige energitappende mekanismer utenfor menneskekroppen. For menneskekroppen er kalorier et mål på hvor mye energi kroppen trenger for å fungere.

Maten inneholder kalorier. Ulike matvarer har forskjellige kaloritall, noe som betyr at hver mat har forskjellig mengde potensiell energi. Det er tre grunnleggende typer matvarer som utgjør all maten som mennesker spiser: karbohydrater, proteiner og fett. Disse tre forskjellige matvaretyper har varierende mengder potensiell energi per gram.

Kalorifordelingen per gram for hver matvaretype er som følger:

  • Karbohydrater: 4 kalorier per gram
  • Proteiner: 4 kalorier per gram
  • Fett: 9 kalorier per gram

Hvor mye forbrenner jeg?

Bruk en BMR kalkulator for å estimere hvor mye kalorier du forbrenner i løpet av en dag. Legg inn alder, kjønn, høyde og hvor fysisk aktiv du er i kalorikalkulatoren, og velg om du vil redusere vekt, opprettholde vekt eller øke muskelmasse. Legg deretter aktivitetsnivå, og angi hvor mange ganger du trener ukentlig. Klikk “Beregn!” for å få et estimat på ditt daglige kaloribehov.

Relaterte artikler:

Øke forbrenning

Hvordan øke forbrenningen

Om forfatteren