Hvor mye fett på lavkarbo

Hvor mye fett på lavkarbo diett er ikke så viktig som hva slags fett spiser som en del av ditt lavkarbokosthold. Lær mer om hva du bør spise av fett og hvor mye.

Sunt fett spiller en viktig rolle i når du går ned i vekt, ved å hjelpe deg med å holde deg mett mellom måltidene. Sunt fett blir enda mer avgjørende for et lavkarbokosthold. Tross alt må du fortsatt spise et tilstrekkelig antall kalorier hver dag (du kan bestemme nøyaktig hvor mange her), og bare en mindre del av disse kan komme fra karbohydrater.

Hvor mye karbohydrater, fett og proteiner på lavkarbo

En lavkarbo diett betyr vanligvis å begrense karbohydrater til omtrent 25 prosent av totalt antall kalorier, selv om antallet kan variere fra 15 til 35 prosent, avhengig av en rekke faktorer. Dette er grunnen til at eksperter anbefaler å samarbeide med en kostholdsekspert, når du har planer om å gå på en lavkarbodiett. Resten av kaloriene bør bestå av fett og proteiner, henholdsvis 40 prosent og 35 prosent. Så hvis du spiser 1500 kalorier per dag, bør 600 av disse komme fra fett. Ett gram fett tilsvarer ni kalorier, noe som betyr at du vil spise omtrent 67 gram i løpet av 24 timer.

Likevel, du burde ha mer fokus på typen fett og proteiner du spiser enn mengden. Umettet fett fra plantebaserte kilder som også inneholder magert protein eller fiber, som nøtter, frø, fet fisk og sjømat, kikerter, bønner, linser og erter og usøtede meieriprodukter, er både næringsrike og tilfredsstillende. Disse matvarene gir også alle de forskjellige antioksidantene og mineralene du ellers trenger, for å holde deg på ditt sunneste mens du går ned i vekt med lavkarbo diett.

Relaterte artikler:

Hva gjør lavkarbo med kroppen

Lavkarbo hvor mye karbohydrater per dag

Om forfatteren

Legg inn kommentar