Hvor mye er 1 kWh

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Her er nyttige tips for å forstå kWh og strømkostnad per kWh. Dette vil hjelpe deg å spare penger og energi. Lær mer om hvor mye 1 kWh er.

Hva er 1 kWh?

En kilowattime (kWh) er et mål på hvor mye energi du bruker per time, mens en kW er et mål på effekt. kW står for kilowatt, en universell standard for måling av strøm. Så en kilowatt tilsvarer 1000 watt. Strømleverandøren din tar betalt med hvor mye strøm du bruker per kilowattime (kWh). KWh er en energienhet, antall kilowatt du bruker over tid, på forskjellige ting.

Jo flere kilowattimer, eller kWh du bruker, jo mer betaler du

Energi er et mål på hvor mye drivstoff som er i noe eller brukt av noe over en bestemt tidsperiode. Tenk på det som en sjokolade – kWh er den samme kaloriene (eller energien) som i en sjokolade, kW er hvordan du bruker disse kaloriene.

Du kan gå for en rask løpetur med høy intensitet og brenne av energien i løpet av noen timer, eller du kan legge deg på sofaen med Netflix og bruk mindre energi. Så strømkostnaden per kWh-pris du betaler avhenger av hvor lenge du holder alt på. Det er grunnen til at det å la TV-en stå i standby eller laderen er koblet til, fortsatt bruker strøm og vil øke kWh-kostnaden på strømregningen (og med det sløser energi).

La oss nå se på lyspærer

La oss si at du har ti 100-watts lyspærer, som tilsvarer 1kW energiforbruk (10 x pærer x 100W = 1000W=1 kW). For å regne ut kWh-kostnaden, multipliserer du det med tiden du trenger dem på og strømkostnaden per kWh:

1kW x 10 timer x kr 0,34 strømkostnad per kWh = kr 3,40 per dag. Så enkelt er det! Ta en ny titt på energiregningen din, og du vil se at det begynner å gi mer mening. Du kan bruke denne regelen på gassen din også (den vil imidlertid ha en annen enhetskostnad enn strømmen).

Hva bestemmer strømkostnaden min per kWh?

Det er to hovedfaktorer du kan fokusere på:

  1. Enhetsprisen – i kilowattimer (kWh) er beløpet du blir belastet for energien du bruker.
  2. Nettleien er en fast avgift som belastes når du bruker elektrisitet eller ikke. Dette betaler for alt som trengs for å få energien til eiendommen din via det nasjonale nettet.

Når du sammenligner energiavtaler, sjekk disse nøye. Selv om en tariff kan ha en lav enhetspris i kWh, kan nettleien være høy, så sjekk før du registrerer deg.

Relaterte artikler:

Hvor mye strøm produserer en vindmølle

Referanser

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren