Hvor mye du må trene for å gå ned 1 kg

For å gå ned 1 kg må du forbrenne omtrent 7000 kalorier. Bruk en kalorikalkulator for å finne ut hvor mye du må trene innenfor forskjellige aktiviteter for å gå ned 1 kg i vekt.

Hvor mange kalorier for å gå ned 1 kg i uka

For å gå ned 1 kg i uka, må du forbrenne 7000 kcal mer enn det du får i deg. Dette er ikke et absolutt antall kalorier for å gå ned 1 kg. Alder vil blant annet spille en rolle for hvor mange kalorier du må forbrenne for å gå ned 1 kg. Ønsker du å gå ned 0,5 kg i uken, blir det omtrent halvparten, 3500 kcal. Å kutte ned på så mange kalorier i løpet av en uke er ikke en smart måte å slanke seg på, og sannsynligheten for at du sprekker er stor. Å sulte seg ned i vekt kan ofte føre til overspising når du avslutter slankekuren. Du bør ha et langsiktig mål med slankingen, der du går ned gradvis med trening og et sunt kosthold.

Hvor mange kalorier trenger jeg

For å finne ut hvor mange kalorier du trenger, kan du bruke en BMR kalorikalkulator for å estimere dette. Legg inn kjønn, alder, vekt og høyde for å beregne din BMR. I tillegg estimerer kalorikalkulatoren kaloribehov ut fra ditt aktivitetsnivå. Legg inn kjønn, alder, høyde og vekt, i tillegg til ditt aktivitetsnivå i løpet av en dag. Kalorikalkulatoren gir antall kalorier du trenger for å opprettholde nødvendige livsfunksjoner (BMR) og antall kalorier du trenger med tanke å ditt aktivitetsnivå i løpet av en dag (CPM).

Hvor mye trening for å gå ned 1 kg i vekt

Det kan være interessant å vite noe om hvor mye trening du må gjennomføre for å gå ned 1 kg i vekt. Med SpurtCalorie kalorikalkulator kan du velge mellom en rekke aktiviteter for å beregne hvor mange kalorier hver aktivitet forbrenner.

Legg inn vekt, aktivitet og tiden du må bruke på aktiviteten for å forbrenne 7000 kcal. Prøv deg frem for å sjekke ut hvor lenge du må trene for å forbrenne 7000 kcal.

Veier du 80 kg og sykler 8 timer og 46 minutter med hard intensitet, tilsvarer det en forbrenning på omtrent 7012 kcal. Ikke noe for de aller fleste med andre ord! Test ut med andre aktiviteter, for å se hvor mange timer du må være i aktivitet for å forbrenne 7000 kcal.

Relaterte artikler:

SpurtCalorie

SpurtBMR

Om forfatteren

Legg inn kommentar