Hvor mye biff per person

Å arrangere en biffmiddag krever imponerende kulinarisk koreografi. Lær mer om hvor mye biff per person du trenger.

Du vil at biffmiddagen skal se uanstrengt ut, smake deilig og ikke koste en krone mer enn nødvendig. På toppen av alt dette må du vurdere det faktum at du prøver å tilfredsstille gjestene dine, uten å tilberede mer mat enn du trenger.

Hvor mye biff per person?

Et halvt kilo biff per person er det du trenger. Selv om dette er en god retningslinje, er det noen andre ting du bør tenke på. Før du tar turen til butikken, må du stille deg disse spørsmålene.

Hvem er gjestene dine?

Hvis du vet at du har noen store kjøttspisere som kommer, kan du trygt runde opp hvor mye biff du trenger.

Hvordan serverer du biffen din?

Når du serverer en mengde, anbefales det å kjøpe større kjøttstykker og skive dem opp for gjestene. Hvor mye tilbehør du har til biffen, vil også ha en betydning for hvor mye biff du beregner per person. Ønsker du rester? Det kan du også ta med i betraktningen. Uansett; Det er bedre å ha for mye enn for liten, uten at det er nødvendig å overdrive av den grunn.

Ønsker du rester?

Det er greit å ikke ha tonnevis av kjøtt til overs, men hvis du vil ha matrester, tenk alltid på hvor mange mennesker du vil mate neste dag. Hvis det bare er to personer, kan du planlegge med 500 gram mer enn du trenger til middag.

Relaterte artikler:

Hvor mye potet per person

Saftig Thai biffsalat med mint

Om forfatteren

Legg inn kommentar