Hvor mange skritt om dagen

H

Lær mer om hvor mange skritt du bør ha om dagen, og hvordan du kan beregne antall skritt om til kilometer eller meter for å vite noe om hvilken distanse du har tilbakelagt.

Hvor mye du bør være i aktivitet hver dag

Det viktigste trenger ikke nødvendigvis være hvor mange skritt du går hver dag, men heller at du er i aktivitet på en eller annen måte 30-60 minutter hver dag. Med hvilken intensitet du holder deg i aktivitet er en kanskje enda viktigere faktor for at du skal holde deg i form. Likevel, det kan være en motivasjonsfaktor å kunne telle hvor mange skritt du kan ta i løpet av en dag, og da kan det være interessant å vite noe om med hvilken lengde i km eller meter, skrittene du tar tilsvarer. Det kan du enkelt estimere med SpurtStep, en skrittkalkulator som raskt og enkelt beregner hvor mange kilometer eller meter x antall skritt tilsvarer.

Beregne skritt i km

Legg inn antall skritt du har tatt i løpet av en dag, og kalkulatoren konverterer antall skritt til km.

Beregne skritt i meter

Ønsker du å måle skritt i meter? Legg inn antall skritt i kalkulatoren nedenfor, og du får beregnet hvor mange meter skrittene tilsvarer.

Hvor mange skritt om dagen

Det blir ofte operert med at 10000 skritt om dagen skal være optimalt for å holde seg i form, men det er ingen forskning som tilsier at akkurat dette antallet skritt være det beste. Ha heller fokus på å gjennomføre noe aktivitet i løpet av dagen som får opp pulsen. Det må ikke være løping, men kan være noe så enkelt som å gå en tur i raskt tempo, eller gå i trapper.

Relaterte artikler:

SpurtStep

Forfatter

Legg inn kommentar

Spurt.no er et nettsted der du finner det aller meste av artikler om løping og trening. Du finner også artikler om motivasjon, og en rekke kalkulatorer du kan bruke når du trener.

Terje Lien

Terje Lien deler av sine erfaringer med løping og trening.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss! info@spurt.no

Siste innlegg