Hvor mange skritt bør man gå daglig

0
1051
Hvor mange skritt bør man gå daglig
Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB
40% PÅ GARMIN

OPPTIL 30%

PÅ SPORTSKLOKKER!

Du vil finne mange anbefalinger på at du bør gå 10000 skritt daglig, men er det nok? Lær mer om hvor mye du kan forbrenne og treningseffekt av gå 10000 skritt pr dag.

Hvor mange km og meter er 10000 skritt?

Med SpurtStep kan du raskt og enkelt beregne hvor mange meter og km 10000 skritt tilsvarer.

Legg inn 10000 skritt i skrittkalkulatoren for å beregne hvor mange kilometer det tilsvarer.

Legg inn 10000 skritt i kalkulatoren nedenfor, og du får beregnet hvor mange meter skrittene tilsvarer.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

10000 skritt tilsvarer altså 7,62 km eller 7620 meter.

Hvor mange kalorier kan du forbrenne ved å gå 10000 skritt?

Hvor mange kalorier du forbrenner ved å gå 10000 skritt vil henge sammen med hvilken intensitet du gjennomfører aktivitetene. For mange vil den aktiviteten være daglige gjøremål, som i snitt vil tilsvare aktivitet med lav intensitet, eksempelvis husarbeid, skritt du tar på jobb, eller at du går en tur med lav intensitet.

For å ha et mål på hvor mange kalorier du kan forbrenne når du går 10000 skritt, kan du bruke en kalorikalkulator som beregner antall kalorier basert på distanse og kroppsvekt. Legg inn kroppsvekt, aktivitet og hvor lang tid du brukte på aktiviteten i kalorikalkulatoren under.

Gjør du husarbeid i 30 minutter og veier 65 kg, tilsvarer det en kaloriforbrenning på 114 kcal. Tilsvarende kan du legge inn aktiviteter du har gjennomført i løpet av en dag, for å estimere hvor mange kalorier du har forbrent.

Hvor mange skritt bør man gå daglig

Du vil antakelig finne ut at 10000 skritt om dagen, der aktiviteten i all hovedsak består av daglige gjøremål, ikke vil gjøre store utslag på kaloriforbrenningen din. Det betyr ikke at dette er bortkastet å gå 10000 skritt om dagen, heller at du bør gjennomføre aktiviteter som får opp pulsen din. Det kan bidra til økt forbrenning og bedre treningseffekt for deg.

Relaterte artikler:

Hvor mange skritt bør man gå hver dag

RunCulator