Hvor mange prosent muskler i kroppen

Lær mer om hvordan kan estimere din gjennomsnittlige muskelmasse i prosent ved å beregne fettprosenten din.

Muskelmasse kan være vanskelig å måle. Det avhenger av mange faktorer, inkludert høyde, etnisitet og kondisjonsnivå.

Det er ikke mange pålitelige data om gjennomsnittlige muskelmasseprosenter. Den eneste kilden med pålitelig informasjon er en 2000-studie i Journal of Applied Physiology. I studien målte forskere muskelmasseprosentene til 468 menn og kvinner.

Følgende oversikt er basert på denne studien. Selv om ny forskning er nødvendig, vil disse dataene gi deg en ide om muskelmasseprosent for forskjellige aldersgrupper.

Gjennomsnittlig muskelmasse for kvinner

AlderMuskelmasse i prosent
18-35 år31-33
36-55 år29-31
56-75 år27-30
76-85< 26

Gjennomsnittlig muskelmasse for menn

AlderMuskelmasse i prosent
18-35 år40-44
36-55 år36-40
56-75 år32-35
76-85< 31

Hvordan muskelmasse blir beregnet

Det er ikke mulig å bestemme din eksakte muskelmasseprosent uten bruk av dyr teknologi. Det er kalkulatorer, formler og skalaer som hevder å måle muskelmasse, men disse alternativene har ikke vist seg å være nøyaktige.

Måle fettprosent for å vite noe om muskelmasse i kroppen

Du kan bruke en fettprosent kalkulator for estimere prosentvis andel av kroppsfett, og andel av mager kroppsmasse. Velg om du vil bruke en kalkulator som baserer seg på statistiske data, eller en kalkulator som bruker kroppsmål for å kalkulere fettprosenten.

Husk at muskelmasse er bare en del av den magre kroppsmassen din. Den magre kroppsmassen inkluderer blant annet også bein. Hvor mange prosent av denne magre kroppmassen som er muskler, vil med denne metoden bare være et estimat.

Relaterte artikler:

Hva er normal fettprosent?

Ned i fettprosent med et sunt kosthold

Om forfatteren

Legg inn kommentar