Hvor mange mandler om dagen

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Forbruk av nøtter anses som sunt for hjertet ditt, og mandler er en av de viktigste nøttene. Men hvor mange mandler om dagen?

Hvor mange mandler om dagen?

I følge en ny gjennomgang gjort av ernæringseksperter og hjerteeksperter, kan mandler i kostholdet ditt redusere symptomer på dyslipidemi. Dyslipidemi er kjent for å være en viktig risikofaktor for hjerte- og karsykdommer hos indianere. Tilstanden er preget av høye nivåer av LDL (dårlig) kolesterol, lave nivåer av HDL (godt) kolesterol og høye triglyseridnivåer i kroppen.

Dyslipidemi kan øke sjansene for tilstoppede arterier i kroppen. Personer som har dyslipidemi er mer utsatt for risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag og andre sirkulasjonsproblemer. Røykere har høyere risiko for dyslipidemi. Risikofaktorer som øker sjansen for dyslipidemi hos barn inkluderer usunt kosthold, overvekt og mangel på trening. Gjennomgangen forteller at inntak av 45 gram mandler daglig kan redusere symptomer på dyslipidemi. Å introdusere kostholdsendringer i livsstilen kan bidra til å redusere skadelige LDL-kolesterolnivåer ved å redusere mettet fett. Men det reduserer også nivåene av HDL-kolesterol, noe som er gunstig for kroppen. Dette er imidlertid ikke tilfelle med mandler.

Studier av mandler og lipidnivåer viser at det å spise mandler kan senke LDL- og triglyseridnivået, samtidig som det ikke påvirker de gunstige HDL-kolesterolnivåene. Det er mange studier som sier at mandler er nyttige for å forbedre kolesterolnivået i blodet betydelig.

Det er på grunn av fettprofilen til mandler at de anses som så sunne. Mandler inneholder både enumettet og flerumettet fett, som anses som gode fettstoffer. Andre næringsstoffer som er i mandler inkluderer vitamin E og kostfiber.

Mandler kan også hjelpe til med å regulere blodtrykket. Mandler er rike på enumettede fettsyrer. Mange studier antyder at mandler senker LDL-kolesterol og også forhindrer oksidasjon av LDL, noe som er avgjørende for å forhindre hjertesykdom. Noen studier antyder at mandler bidrar til å senke blodtrykket. Mandler inneholder høye nivåer av bioaktivt molekyler som fiber, polyfenol, mineraler og vitaminer – hvorav mange har antioksidantegenskaper. De er rike på E-vitamin, som er en sterk antioksidant.

Å spise 8-10 gjennomvåtede mandler på en dag går langt i å tilsette verdifulle næringsstoffer til ditt daglige kosthold.

Relaterte artikler:

Er mandler sunt

Mandler næringsinnhold

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar