Hvor mange kalorier trenger jeg

Lær mer om hvordan du kan bruke en BMR kalkulator for å beregne hvor mange kalorier du trenger i løpet av en dag, avhengig av aktivitetsnivå.

Hvor mange kalorier du trenger

Dagsbehovet ditt for kalorier vil blant annet avhenge av kjønn, alder, høyde og vekt, og hvilket aktivitetsnivå du har i løpet av en dag. I tillegg kommer individuelle variasjoner med tanke hvilken forbrenning den enkelte har. For å vite noe om hvor mange kalorier du trenger i løpet av en dag, kan du bruke en BMR kalkulator som estimerer ditt basale kaloribehov, og kaloribehovet ved et gitt aktivitetsnivå i løpet av en dag.

SpurtBMR kalorikalkulator

Legg inn kjønn, alder, høyde og vekt, og hvilket aktivitetsnivå du har i løpet av en dag, for å estimere ditt dagsbehov av kalorier.

Er du en mann på 52 år som har en høyde på 183 cm og veier 76 kg, med et høyt aktivitetsnivå, vil det tilsvare et kaloribehov 2841 kcal (CPM) og 1671 kcal (BMR). CPM (kalorier per minutt) tilsvarer antall kalorier du må ha for å opprettholde kroppsvekt. BMR (Basal metabolsk rate) tilsvarer kalorier du må ha for å opprettholde livsviktige funksjoner.

Kalorikalkulatoren gir deg et estimat

Kalorikalkulatoren gir deg et estimat basert på kjønn, alder, vekt og aktivitetsnivå, og kan derfor avvike fra hva som er ditt faktiske kaloribehov. Det kan likevel være interessant med tanke på hvor mange kalorier du trenger i løpet av en dag.

Relaterte artikler:

SpurtBMR

Sett deg mål med kalorikalkulator

Om forfatteren

Legg inn kommentar