Hvor mange kalorier kan jeg spise for å gå ned i vekt

Mange av oss spiser for mye og er ikke aktive nok. Derfor er nesten to tredjedeler av den voksne befolkningen overvektige.

Hvor mange kalorier kan jeg spise for å gå ned i vekt?

Kroppene våre trenger energi for å holde oss i live og for at organene våre skal fungere normalt. Mengden du trenger å spise for kroppen din for å gjøre dette, avhenger av en rekke faktorer, inkludert størrelse, alder, kjønn og hvor fysisk aktiv du er. For å opprettholde en stabil vekt, må energien vi tar inn gjennom kalorier være den samme som energien vi bruker opp gjennom normale kroppsfunksjoner og fysisk aktivitet.

En viktig del av et sunt kosthold er å spise riktig mengde kalorier, balansere energien du legger i kroppen din med energien du bruker. Som en retningslinje trenger menn rundt 2500 kcal (10 500 kJ) om dagen for å opprettholde en sunn kroppsvekt, og kvinner trenger rundt 2000 kcal om dagen (8 400 kJ). Hvis du trenger å gå ned i vekt, bør du ha som mål å gå ned 0,5 til 1 kg i uken, kanskje enda mindre, til du har oppnådd en sunn vekt. Det bør du greie hvis du spiser og drikker omtrent 500 til 600 kcal færre om dagen enn du trenger.

Hvis du er veldig fysisk aktiv på grunn av jobben din, eller hvis du trener mye, kan det hende du trenger flere kalorier for å opprettholde en sunn vekt. Hvis du gjør veldig lite fysisk aktivitet eller du er overvektig, kan det hende du trenger færre kalorier. Et sunt kosthold handler ikke bare om å spise riktig mengde. Det betyr også å spise et bredt spekter av sunne matvarer, for å sikre at du får i deg alle næringsstoffene du trenger.

Hvor mye spiser du?

De fleste av oss spiser og drikker mer enn vi trenger, og vi tror ofte vi er mer aktive enn det vi faktisk er. Det anslås at den gjennomsnittlige voksen får i seg 200 til 300 flere kalorier enn det de trenger hver dag. Dette høres kanskje ikke så mye ut, men over tid vil det føre til betydelig vektøkning. Mat og drikke som inneholder mye fett eller sukker kan inneholde mange kalorier, og å spise eller drikke disse ofte eller i store mengder kan gjøre det enkelt å få i seg flere kalorier enn man trenger. Hvis du er overvektig, bør du tenke på hvor de ekstra kaloriene dine kommer fra og gjøre endringer i kostholdet ditt for å redusere antall kalorier du bruker.

Relaterte artikler:

Hvor mye kan jeg spise for å gå ned i vekt

Beste tips for å gå ned i vekt

Om forfatteren