Hvor mange kalorier bør man spise hver dag

Lær mer om hvor mange kan kalorier man bør spise hver dag, og hvordan du enkelt beregne dagsbehov kalorier med en kalorikalkulator.

Hvor mange kalorier bør man forbrenne hver dag

Ideelt sett bør det være en forbrenning av kalorier som er i samsvar med inntaket ditt av kalorier, dersom målet ditt er å opprettholde kroppsvekt. Dersom du ønsker å gå ned i vekt, bør kalorier man forbrenner hver dag hver større enn enn inntaket. Regnestykket er enkelt, men det kan være vanskelig i praksis å holde styr på hvor mange kalorier man bør spise hver dag, og inntaket kan for mange overstige forbrenningen, slik at vekten går opp. Hvor mange kalorier du forbrenner hver dag vil også være styrt av ditt aktivitetsnivå. Jo høyere aktivitetsnivå, jo høyere forbrenning, og du følgelig også trenge et høyere inntak av kalorier. Hvor mange kalorier man bør spise hver dag vil være styrt av kjønn, alder, høyde, vekt og aktivitetsnivå.

Hvor mange kalorier trenger jeg

For enkelt kunne beregne hvor mange kalorier du trenger hver dag, kan du bruke en kalorikalkulator for å estimere ditt kaloribehov i løpet av en dag. En BMR kalorikalkulator beregner hvor mange kalorier du forbrenner per minutt (CPM) og tilsvarer antall kalorier du trenger for å opprettholde kroppsvekt. Basal metabolsk rate (BMR) tilsvarer antall kalorier du trenger hver dag for å opprettholde livsviktig funksjoner i kroppen. Kalkulatoren lar deg også beregne hvor mange kalorier du forbrenner med utgangspunkt i aktivitetsnivå. Velg et aktivitetsnivå som passer for deg. I tillegg til å regne ut ditt daglige behov for kalorier, beregner kalorikalkulatoren fordelingen av makronæringsstoffer, og gir et anslag av hvor mye du trenger av karbohydrater, proteiner og fett.

Hvor mange kalorier bør man forbrenne og spise hver dag

Det kan være en krevende øvelse å holde styr på hvor mange kalorier man bør forbrenne hver dag, og det å telle kalorier er noe de fleste ikke greier å holde på med lenge, og heller ikke burde bruke mye tid på. Det beste du kan gjøre å er å opprettholde et jevnt aktivitetsnivå der du trener jevnlig, i tillegg til et sunt og balansert kosthold. Gjør du det til en leveregel, vil du slippe mye av stresset forbundet med hvor mange kalorier man bør spise hver dag.

Relaterte artikler:

Hvor mange skritt bør man gå daglig

SpurtDiet

Om forfatteren

Legg inn kommentar