Hvor mange gram karbohydrater om dagen på lavkarbo

Hvis du prøver å gå ned i vekt ved å gå på lavkarbo-diett, kan du ha en tøff kamp foran deg. Lær mer om hvor mye karbohydrater om dagen med lavkarbo.

Fordi det typiske norske kostholdet først og fremst består av karbohydrater. Det kan være en utfordring å prøve å redusere den største kalorikilden i kostholdet ditt. I tillegg er det vanskelig å vite hvor mange karbohydrater som er i en lavkarbo-diett. Svaret kan være vanskelig.

Hva er en lavkarbo diett?

Det er ingen offisiell definisjon for et lite karbohydrat eller «lavkarbo» kosthold. Det betyr at det ikke er noe offisielt antall karbohydrater i en karbohydratdiett. Vekttapprogrammer som begrenser eller krever at du teller karbohydrater kalles vanligvis lavkarbo-dietter. Gjeldende kostholdsretningslinjer antyder at vi konsumerer 40 til 60 prosent av våre daglige kalorier fra karbohydrater. Så hvis du bruker 1500 kalorier per dag, vil du spise 600 til 900 karbohydratkalorier eller 150 til 225 gram karbohydrat hver dag for å oppfylle disse retningslinjene. Teknisk sett kan alt under dette anses som en lavkarbohydratdiett.

Noen dietter inneholder svært lite karbohydrater. Det ketogene kostholdet, ofte kalt et «keto-kosthold», er kostholdet med lavest antall karbohydrater. På programmet bruker du mest (vanligvis 90 prosent) av kaloriene dine fra fett og resten fra protein og karbohydrater. Kostholdet er noen ganger foreskrevet av leger, men noen slankere klarer å gå ned i vekt på programmet.

Hvor mange gram karbohydrater om dagen på lavkarbo?

De fleste dietter med lite karbohydrat som du ser annonsert på nettet eller i magasiner, anbefaler at du begrenser karboinntaket langt under retningslinjene som er anbefalt av myndighetene. Og når du ser overskrifter om dietter med lite karbohydrater, er de lave karbohydratdiettene som studeres ofte mye lavere på karbohydrater. I en stor studie av dietter, definerte forskere lavkarbtdietter som ethvert kosthold som tillot et maksimalt inntak av 60 gram karbohydrater per dag. Mens en nyere studie definerte lavkarbodiett som mindre enn 40 gram per dag.

Det er ingen universell definisjon av en lavkarbodiett. I stedet defineres noen ganger en lavkarbodiett mengden av karbohydrat gram som forbrukes, og andre ganger blir det betraktet som en prosent av det totale kaloriinntaket. På generelt grunnlag kan en lavkarbodiett defineres som en diett som inneholder 20 – 70 gram karbohydrat per dag. En ekstrem variant av lavkarbodiett kan inneholde mindre en 20 gram karbohydrater per dag.

Relaterte artikler:

Periodisk faste lavkarbo

Lavkarbo vekttap første uke

Om forfatteren

Legg inn kommentar