Hvor lite kan man trene

Hvor lite kan man trene. Lær mer om hvordan du kan gjennomføre effektiv trening som ikke tar lang tid og har likevel har god treningseffekt.

Hvor lite trening for å komme i form

Det umiddelbare svaret er vel at man kan trene så lite eller så mye man vil. Men har du liten tid til trening eller kanskje ikke ønsker å bruke så mye tid på trening, bør du vurdere effektive treningsformer som gir god treningseffekt på relativt kort tid. Løping er en slik treningsform. Å trene løping med varierende intensitet gir deg god treningseffekt, økt forbrenning og mer overskudd i hverdagen. Alt det du trenger uten å måtte bruke for mye tid på trening.

Effektiv trening på 10 minutter

Du kan gjennomføre effektiv trening med kortintervall, der du etter en kort oppvarming kan gjennomføre progressive kortintervaller. Når du gjennomfører progressive kortintervaller, vil kroppen ha en gradvis tilvenning til øke belastning, som både gjøre intervalltreningen mer effektiv, og på samme tid reduserer risikoen for skader. Avslutte intervalltreningen med stigningsløp, for at muskulaturen raskere skal kunne kvitte seg med avfallsstoffer. Jogge ned i noen minutter avslutningsvis.

  • Rolig oppvarming i 5 minutter
  • 6×30 sekunders kortintervall med 15 sekunder pause mellom hvert intervall
  • 5×20 sekunder stigningsløp
  • Jogge ned i 3-4 minutter

I tillegg til den effektive intervalltreningen, kan du gjennomføre 2-3 10 minutters treningsøkter med lav til moderat intensitet, og du har effektiv trening på 30-40 minutter i løpet av en uke.

Hvor lite kan man trene

Hvor lite man kan trene avhenger selvfølgelig også av hvilke preferanser den enkelte har når det kommer til treningsmengde. Likevel, 30-40 minutter effektiv trening med løping på en uke, må kunne sies å være overkommelig trening for de fleste, også for de som lurer på hvor mye de må trene for å holde seg i form.

Hvor mye trening er nok

Hvor mye trening er sunt

Om forfatteren

Legg inn kommentar