Hvor lenge varer hevelse etter brudd

Varigheten av hevelse etter et brudd kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert alvorlighetsgraden og beliggenheten til bruddet, typen behandling som ble gitt, og personens generelle helse. Lær mer om hvor lenge hevelse varer etter brudd.

Hvor lenge varer hevelse etter brudd?

Generelt kan hevelse vare i flere uker eller til og med måneder etter et brudd. I begynnelsen kan hevelsen være ganske betydelig og kan ta noen dager å begynne å avta. I løpet av de neste ukene vil hevelsen gradvis avta ettersom kroppen begynner å leges og absorbere overflødig væske. Det er imidlertid ikke uvanlig at noen mild hevelse eller resterende puffiness vedvarer i flere måneder, spesielt hvis bruddet var alvorlig eller hvis personen har en eksisterende tilstand som påvirker sirkulasjonen eller lymfesystemet deres. I noen tilfeller kan manuell terapi, som massasje eller fysioterapi, være nyttig for å redusere hevelsen.

Relatert: Halebeinsbrudd

Lokasjon av brudd

Lokasjonen av bruddet kan påvirke hvor hevelsen vil være mest synlig. Generelt vil hevelsen være lokalisert nær det skadede området, men det kan også spre seg til nærliggende områder. For eksempel, hvis bruddet er i hånden, kan hevelsen også være synlig i håndleddet eller underarmen.

Hvis bruddet er lokalisert i en større benstruktur som for eksempel lårbeinet, kan hevelsen være mer utbredt og omfattende. Lokasjonen av bruddet kan også påvirke alvorlighetsgraden av hevelsen og kan påvirke behandlingsmetodene som brukes for å redusere hevelsen. Det er derfor viktig å søke medisinsk hjelp for å få en riktig diagnose og behandlingsplan.

Relatert: Løping etter ankelbrudd

Alvorlighetsgrad av brudd

Alvorlighetsgraden av brudd kan påvirke graden av hevelse som oppstår etter en skade. Generelt kan et mer alvorlig brudd føre til mer omfattende hevelse, spesielt hvis det er flere bein involvert eller hvis det er en åpen eller forskyvet brudd. I tillegg kan hevelsen vedvare lenger når bruddet er mer alvorlig.

Det er også verdt å merke seg at hevelse kan være en normal del av kroppens helbredelsesprosess etter et brudd, da det hjelper til med å begrense bevegelse i området og gir en beskyttende pute rundt det skadede området. Imidlertid kan overdreven eller langvarig hevelse være ubehagelig og kan forsinke helbredelsesprosessen. Derfor er det viktig å følge legens instruksjoner for å redusere hevelsen, for eksempel ved å bruke ispose eller heve det skadede området, og å gi kroppen tid til å helbrede før man går tilbake til normal aktivitet.

Relatert: Ribbeinsbrudd og trening

Behandling av hevelse ved brudd

Behandling av hevelse ved brudd avhenger av alvorlighetsgraden av bruddet og graden av hevelse. Imidlertid er noen av de vanligste behandlingsmetodene for å redusere hevelse etter brudd:

  1. Ispose: Påfør ispose på det berørte området i 15-20 minutter om gangen, flere ganger om dagen. Isen vil bidra til å redusere hevelse og smerte.
  2. Komprimering: Påfør en komprimering (for eksempel en elastisk bandasje) på det skadede området for å begrense hevelsen og bidra til å stabilisere bruddet.
  3. Elevasjon: Hold det skadede området hevet over hjertet så mye som mulig for å redusere hevelse.
  4. Smertestillende medisiner: Bruk av smertestillende medisiner kan hjelpe med smerte og betennelse.
  5. Fysioterapi: En fysioterapeut kan hjelpe med å utvikle et program for rehabilitering og gjenoppretting etter brudd.

Det er viktig å følge legens instruksjoner for behandling og rehabilitering av bruddet for å sikre en rask og fullstendig helbredelsesprosess.

Relatert: Behandling for tretthetsbrudd

Generell helse

Generell helse kan påvirke alvorlighetsgraden av hevelsen etter et brudd. Personer med dårligere helse eller kroniske sykdommer kan ha større risiko for å utvikle alvorlige hevelser etter et brudd. Dette kan skyldes redusert evne til å helbrede og reparere skadet vev eller på grunn av økt betennelse.

Tilsvarende kan personer med god helse ha mindre hevelse etter et brudd fordi kroppen deres er bedre rustet til å takle skader og helbredelsesprosessen. Imidlertid kan også personer med god helse oppleve hevelse, spesielt hvis bruddet er alvorlig eller på et område med mye bløtvev.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Det er viktig å ta vare på helsen din generelt, spesielt hvis du har en tendens til å ha dårlig helse eller kroniske sykdommer. Å spise et sunt kosthold, få nok hvile og mosjon kan bidra til å styrke kroppens evne til å takle og helbrede skader, inkludert brudd og tilhørende hevelser.

Relatert: Tretthetsbrudd i ankel

Referanser

Om forfatteren