OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK2020-50% RABATT!

Hvor lenge varer feber

En person har feber hvis kroppstemperaturen stiger over normalområdet 36-37 ° C. Men hvor lenge varer feber?

Feber er et vanlig tegn på en infeksjon. Når en persons kroppstemperatur øker, kan de føle seg kalde til feberen slutter å stige. Folk beskriver dette som “frysninger.” Spise, trening, sove, tid på døgnet og individuelle faktorer kan også påvirke temperaturen. Når en infeksjon oppstår, vil immunforsvaret sette i gang et angrep for å prøve å fjerne årsaken. En høy kroppstemperatur er en normal del av denne reaksjonen.

En feber vil vanligvis løse seg på egen hånd. Imidlertid, hvis kroppstemperaturen stiger for høyt, kan det være et symptom på en alvorlig infeksjon som trenger medisinsk behandling. I dette tilfellet kan en lege anbefale medisiner for å redusere det.

Når skal jeg bekymre meg?

Leger klassifiserer feber etter hvor lenge de varer, hvorvidt de kommer og går, og hvor høye de er.

Alvorlighetsgrad

Kjerne kroppstemperatur varierer fra person til person. De fleste eksperter anser en temperatur på 38 ° C til å være feber, men hos barn kan dette være lavere ved 37,5 ° C. Hyperpyreksi kan oppstå når en persons temperatur stiger over 41,1 ° C. Uten behandling kan dette føre til komplikasjoner.

Hvor lenge varer feber?

En feber kan være:

  • akutt hvis det varer i under 7 dager
  • subakutt hvis det varer i opptil 14 dager
  • kronisk eller vedvarende hvis det varer i over 14 dager

Feber som eksisterer i dager eller uker uten forklaring kalles feber av ukjent opprinnelse.

Behandling

En mild feber er en del av immunsystemets respons på bakterier, virus og andre patogener. Det hjelper kroppen å bekjempe infeksjon. Imidlertid kan det være ubehagelig, og høy feber kan noen ganger føre til komplikasjoner. Av denne grunn kan leger noen ganger anbefale medisiner som kalles antipyretika for å senke en persons temperatur.

Eksempler inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske medisiner (NSAIDs), så som ibuprofen. Acetaminophen (Tylenol) kan også redusere feber. Aspirin kan hjelpe, men det er ikke egnet for barn, og det passer kanskje ikke for folk som tar blodfortynnende. Hvis en person svetter mye, kan de oppleve dehydrering. I dette tilfellet bør de konsumere rikelig med væske for å forhindre komplikasjoner.

Behandle årsaken

En feber er et symptom, ikke en sykdom. En lege kan ønske å utføre tester for å identifisere årsaken. Hvis feberen skyldes en bakteriell infeksjon, kan de foreskrive et antibiotikum. Hvis det stammer fra en virusinfeksjon, kan legen anbefale å bruke febernedsettende for å lindre symptomene. Antibiotika vil ikke stoppe et virus. En lege vil ikke foreskrive dem for en virusinfeksjon. Febernedsettende hjelper ikke hvis feberen skyldes varmt vær eller vedvarende anstrengende trening. I disse tilfellene er det viktig å kjøle personen ned. Hvis de er forvirrede eller bevisstløse, trenger de øyeblikkelig medisinsk behandling.

Relaterte artikler:

Hvorfor får vi feber

Hvordan bli kvitt feber

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!