Hvor lenge varer botox

Botox virker ved å blokkere et signal fra nerven til den målrettede muskelen som hindrer den i å trekke seg sammen. Lær mer om hvor lenge botox varer.

La oss starte med hva Botox er. Botox er merkenavnet for Onobotulinumtoxin A, et nevrotoksin avledet fra Clostridium botulinum. Det er for tiden fire forskjellige typer som er FDA-godkjent for kosmetiske ansiktsrynker. Disse inkluderer Botox, Xeomin, Dysport og nå Jeuveau.

De virker alle ved å blokkere et signal fra nerven til den målrettede muskelen som hindrer den i å trekke seg sammen. Ved å forhindre sammentrekning av disse spesifikke musklene, er det mindre handling eller drag på huden og en reduksjon i dannelsen av rynker. Selv om alle disse produktene har det samme sluttresultatet, er de litt forskjellige når det gjelder utbrudd, virkningsvarighet og ubehag.

Når du skal bruke hvert produkt er avhengig av flere ting. Noen ganger er det kirurgens eller injektorens preferanse. I andre tilfeller kan en pasient ha hatt erfaring med forskjellige produkter og funnet ut at det ene fungerer bedre enn det andre i dem personlig. I begge tilfeller er alle disse produktene trygge og effektive i de riktige hendene.

Hva du kan forvente under prosedyren

Til slutt det virkelige spørsmålet. Ofte, på tidspunktet for injeksjonen, vil injektoren diskutere målene dine med deg, og etter en undersøkelse vil han kunne vurdere om disse målene kan oppnås ved bruk av nevrotoksin. Hvis det kan, er det din lykkedag!

Ansiktet ditt vil bli renset og områdene som skal injiseres, eventuelt merket med en avtagbar eyeliner/markør. Du kan få påført en bedøvende krem ​​eller få isposer for å hjelpe med ubehag. Når du er klar, vil injeksjonene bli utført i ulike områder for å målrette de ønskede musklene.

Du kan ha noen små støt i huden på selve injeksjonsstedet, men disse vil være borte når du forlater behandler. Du kan også ha noen milde blåmerker som vil forsvinne i løpet av 24-48 timer. Til slutt vil du få instruksjoner om hva du skal gjøre og ikke gjøre i løpet av de neste 24 timene. Dette kan variere fra injektor til injektor.

Nevrotoksiner trer vanligvis i kraft etter 3-5 dager, men det er vanlig å ikke se de fullstendige og endelige resultatene på 7-10 dager.

Varighet

Varer botox for alltid? Dessverre gjør det ikke det. Til slutt vil virkningen av nervegiften avta og nervene vil igjen kunne sende disse signalene til musklene om å begynne å jobbe eller trekke seg sammen. Generelt varer Botox i 3-4 måneder.

Det vil helt sikkert være pasienter som har lenger varighet, i 4-6 måneders området, eller kortere. Det er også vanlig at de som er blitt behandlet første gang legger merke til at det kanskje ikke varer like lenge i starten, men at det kan vare lenger etter den andre behandlingen. Alle har en unik opplevelse og resultatene kan variere.

Relaterte artikler:

Om forfatteren