Hvor lenge varer abstinenser

Abstinenser kan føre til en rekke effekter som kan være fysisk og/eller psykisk plagsomme. Lær mer om hvor lenge abstinenser kan vare.

Hvor lenge varer abstinenser?

For eksempel kan abstinenseffektene som oppstår når noen som er heroinavhengig prøver å slutte, være tilstrekkelig smertefulle til å sende dem løpende tilbake til heroin for å lindre ubehaget.

Den gode nyheten er imidlertid at abstinenser ikke vil vare evig, og med hjelp av fagpersoner kan prosessen fullføres med så lite smerter og så mye følelsesmessig støtte som mulig. Det er forskjellige alternativer for personer som søker profesjonell detox-behandling, og det er ikke alltid nødvendig å delta på en detox.

Er varigheten på abstinenser den samme for alle?

Det spesifikke legemidlet som brukes og metoden for bruk vil være de viktigste faktorene som bestemmer hvor lenge abstinensene varer, slik at folk som bruker det samme stoffet på samme måte, generelt sett forventes å ha samme varighet på abstinensene.

BRILLESALG!

OPPTIL

-45%

Imidlertid er avgiftningsprosessen – inkludert spesifikk begynnelse og løsning av abstinenssymptomer – unik for hver person på grunn av individuelle forskjeller i stoffbruk (varighet og metode), alvorlighetsgraden av avhengighet, deres fysiske og mentale helse, og om det har vært tidligere negative opplevelser med abstinenser. Selv om varigheten kan være lik, kan opplevelsene variere mye. Også veldig varierende er symptomene som varer utover den akutte fasen, kjent som langvarig abstinens.

Kan medisiner redusere varigheten på abstinensene?

Profesjonelle avgiftningsstjenester hjelper mennesker gjennom prosessen med abstinenser på den tryggeste og mest komfortable måten. Mange avrusninger bruker medisiner for å minimere symptomene og bivirkningene av prosessen.

Medisiner som brukes for å holde pasienten trygg og behagelig kan faktisk øke den generelle varigheten av abstinens. Noen med en benzodiazepinavhengighet, for eksempel, kan først byttes til et annet, mer varig benzodiazepin. Når den er stabilisert på den nye benzoen, vil pasienten gradvis gå ned på det substituerte benzodiazepinet. Denne prosessen resulterer i en lengre abstinensperiode, men som er tryggere og mye mindre intens.

Medisiner kan også brukes til å behandle abstinens fra alkohol, opioider og andre beroligende midler. For opioider brukes ofte metadon og buprenorfin for å redusere alvorlighetsgraden av abstinens. Alkoholabstinenser, kan håndteres med et benzodiazepin eller fenobarbital. Medisiner reduserer vanligvis ikke varigheten på abstinensene, men de kan gjøre det til en mye bedre opplevelse.

Raske detoxer for opioidavhengighet blir noen ganger annonsert som en enklere måte å fullføre abstinens på veldig kort tid. I disse behandlingene får individet medisiner som kalles en opioid-antagonist, som naloxon, i de tidlige stadiene av abstinensene. Disse medisinene øker hastigheten på utbruddet og intensiteten av abstinenssymptomene. Fagpersoner gir deretter en rekke andre medisiner som klonidin og benzodiazepiner for å behandle de symptomene som oppstår. I tilfeller av rask detox, plasseres pasienten under generell anestesi.

Å trekke seg ut av et stoff kan være skummelt og smertefullt. Sørg for å kontakte et profesjonelt detox-behandlingsprogram for å hjelpe deg med å lindre belastningen, slik at eksperter kan veilede deg gjennom prosessen.

Relaterte artikler:

Hva hjelper mot abstinenser

Sukker abstinenser

Om forfatteren

Legg inn kommentar