Hvor lenge skal kyllingvinger stekes i ovnen

Tiden det tar å steke kyllingvinger i ovnen kan variere avhengig av ovnens temperatur og størrelsen på kyllingvingene. Lær mer om hvor lenge kyllingvinger skal stekes i ovnen, eller grilles.

Kyllingvinger er en allsidig og populær rett som kan tilpasses mange smaker og anledninger. Enten det er for en uformell sammenkomst, en sportsbegivenhet, eller en middag med familien, er det viktig å vite hvordan man tilbereder dem riktig. Et av de mest kritiske aspektene ved tilberedningen av kyllingvinger er steketiden i ovnen. Denne artikkelen gir en grundig gjennomgang av hvor lenge kyllingvinger skal stekes i ovnen, og dekker alt fra forberedelser til ulike tilberedningsmetoder, samt gir praktiske tips og løsninger.

Forberedelse av kyllingvinger

Valg av kyllingvinger

Kvaliteten på kyllingvingene kan påvirke steketiden og det endelige resultatet. Det er viktig å velge ferske eller godt frosne kyllingvinger av høy kvalitet. Ferske vinger har ofte bedre smak og tekstur sammenlignet med frosne, men frosne vinger kan være et godt alternativ dersom de tines riktig før tilberedning.

Marinering

Marinering av kyllingvinger før steking kan gi ekstra smak og saftighet. En god marinade bør inneholde en balanse mellom syre (som sitronsaft eller eddik), olje, og krydder. Marineringstid kan variere fra 30 minutter til flere timer, avhengig av hvor intens smak man ønsker. Marinering påvirker ikke bare smaken, men kan også bidra til å mørne kjøttet.

Tørking

Et viktig steg som ofte overses, er å tørke kyllingvingene før de stekes. Fuktige vinger kan resultere i en mindre sprø overflate. Bruk papirhåndklær for å fjerne overflødig fuktighet fra vingene før de krydres eller marineres.

Hvor lenge skal kyllingvinger stekes i ovnen?

Tiden det tar å steke kyllingvinger i ovnen kan variere avhengig av ovnens temperatur og størrelsen på kyllingvingene. Vanligvis tar det mellom 25 og 35 minutter å steke kyllingvinger i ovnen ved en temperatur på 200-220 grader Celsius.

For å sikre at kyllingvingene er tilberedt ordentlig, kan du bruke en steketermometer til å måle temperaturen på den tykkeste delen av vingen. Temperaturen bør nå minst 75 grader Celsius for å være sikker på at kyllingen er tilberedt ordentlig.

Husk alltid å følge mattrygghetsregler når du tilbereder kylling og bruk rene redskaper og overflater for å unngå krysskontaminering.

Relatert: Næringsinnhold i kyllinglår

Frosne kyllingvinger i ovn

Du kan tilberede frosne kyllingvinger i ovnen ved å følge disse enkle trinnene:

 1. Forvarm ovnen til 200-220 grader Celsius.
 2. Legg de frosne kyllingvingene i en stor bakepanne eller en stekepanne og plasser dem i den forvarmede ovnen.
 3. Stek kyllingvingene i ovnen i 25-30 minutter.
 4. Ta ut kyllingvingene fra ovnen og sjekk at de er gjennomstekte ved å bruke en steketermometer. Temperaturen bør nå minst 75 grader Celsius.
 5. Hvis kyllingvingene ikke er helt sprø, kan du sette dem under grillen i noen minutter for å få en sprø overflate.
 6. Server kyllingvingene med ønsket tilbehør og nyt!

Merk at tiden det tar å steke frosne kyllingvinger i ovnen kan variere avhengig av ovnens temperatur og størrelsen på kyllingvingene.

Hvor lenge skal kyllingvinger grilles?

Tiden det tar å grille kyllingvinger kan variere avhengig av grillens temperatur, størrelsen på kyllingvingene og om du griller med eller uten bein. Vanligvis tar det mellom 20 og 30 minutter å grille kyllingvinger på middels høy varme.

For å sikre at kyllingvingene er tilberedt ordentlig, kan du bruke en steketermometer til å måle temperaturen på den tykkeste delen av vingen. Temperaturen bør nå minst 75 grader Celsius for å være sikker på at kyllingen er tilberedt ordentlig.

Relatert: Kalorier i kyllinglår

Marinade til kyllingvinger

Her er en enkel marinadeoppskrift som du kan bruke til kyllingvinger:

Ingredienser:

 • 1/4 kopp olivenolje
 • 2 ss soyasaus
 • 2 ss honning
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 ss frisk ingefær, finhakket
 • 1/2 ts røkt paprika
 • Saften av 1/2 sitron
 • Salt og pepper etter smak

Instruksjoner:

 1. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle.
 2. Legg kyllingvingene i marinaden og sørg for at alle vingene er godt dekket.
 3. Dekk bollen med plastfolie eller sett alt i en zip-lock pose og la det marinere i kjøleskapet i minst 1 time, eller helst over natten.
 4. Ta kyllingvingene ut av marinaden og tørk dem lett med kjøkkenpapir.
 5. Stek kyllingvingene i ovnen eller på grillen til de er gjennomstekte og sprø på utsiden.
 6. Server kyllingvingene med ønsket tilbehør og nyt!

Du kan også justere mengden av ingrediensene etter smak og preferanser, og eksperimentere med forskjellige krydder eller tilsette andre ingredienser som cayennepepper, spisskummen, sitronsaft eller appelsinjuice.

Tilbehør til kyllingvinger

Det er mange forskjellige tilbehør som kan serveres med kyllingvinger, avhengig av personlige preferanser og smak. Her er noen forslag til tilbehør som passer godt sammen med kyllingvinger:

 1. Grønnsaker: Friske grønnsaker som gulrøtter, agurk, paprika, selleri eller cherrytomater kan være et sunt og friskt tilbehør. De kan serveres med en dipp som dressing, hummus eller guacamole.
 2. Poteter: Bakte eller grillede poteter passer godt sammen med kyllingvinger. Du kan også prøve å lage søtpotetfries eller potetmos som et alternativ.
 3. Salat: En frisk salat med grønne bladgrønnsaker og enkle ingredienser som tomater og agurk kan være en fin kontrast til kyllingvingene.
 4. Ris: Stekt ris eller ris med krydder som karri eller gurkemeie passer godt sammen med kyllingvinger.
 5. Saus: Du kan servere kyllingvingene med forskjellige sauser som barbecue-saus, chilisaus, teriyaki-saus eller søt og sur saus.
 6. Nachos: Hvis du vil ha en litt mer spennende variant, kan du prøve å lage kyllingvinger med nachos og toppet med salsa, guacamole og rømme.

Det er mange forskjellige måter å servere kyllingvinger på, så prøv deg frem og finn din egen favorittkombinasjon!

Relatert: Kylling i form med poteter

Enkel oppskrift på kyllingvinger

Her er en enkel oppskrift på kyllingvinger:

Ingredienser:

 • 1 kg kyllingvinger
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts pepper
 • 1/2 ts paprikapulver
 • 2 ss olivenolje

Instruksjoner:

 1. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
 2. Legg kyllingvingene i en stor bolle og dryss over salt, pepper og paprikapulver. Bland godt.
 3. Hell olivenoljen over kyllingvingene og bland igjen.
 4. Legg kyllingvingene på en bakepapirkledd stekeplate eller i en ildfast form.
 5. Stek kyllingvingene i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller til de er gjennomstekte og sprø på utsiden.
 6. Ta ut kyllingvingene fra ovnen og la dem avkjøle i noen minutter før du serverer.
 7. Server kyllingvingene med ønsket tilbehør, for eksempel grønnsaker, poteter, ris eller saus.

Du kan også eksperimentere med ulike krydder eller marinader for å gi kyllingvingene ekstra smak.

Relatert: Pastasalat med kylling og avokado

Konklusjon

Å steke kyllingvinger i ovnen er en enkel og velsmakende metode som kan gi fantastiske resultater når det gjøres riktig. For å oppnå perfekt tilberedte kyllingvinger, er det avgjørende å fokusere på forberedelser, riktig steketemperatur, og steketid. Ved å følge de detaljerte trinnene beskrevet i denne artikkelen, inkludert marinering, tørking, og bruk av steketermometer, kan du sikre at vingene blir sprø utenpå og saftige inni.

Ulike tilberedningsmetoder, som tradisjonell steking, bruk av varmluftsovn, og grilling i ovnen, gir fleksibilitet og variasjon i resultatene, slik at du kan tilpasse retten til dine preferanser og behov. Feilsøkingstipsene kan hjelpe deg med å løse vanlige problemer som manglende sprøhet eller tørre vinger, og sørge for at du alltid leverer et velsmakende måltid.

Når du kombinerer de perfekt tilberedte kyllingvingene med deilige sauser, dipper og tilbehør, kan du imponere gjestene dine og nyte et måltid som er både tilfredsstillende og smakfullt. Husk også å ivareta sikkerheten på kjøkkenet ved å følge hygieniske retningslinjer og være oppmerksom på allergener.

Ved å anvende kunnskapen fra denne omfattende guiden, kan du forbedre dine kulinariske ferdigheter og bli en mester i å steke kyllingvinger i ovnen. Enten du lager mat til deg selv, familien eller venner, vil du kunne tilby et måltid som er både deilig og næringsrikt. Nyt prosessen og resultatet, og gled deg over de smilene og tomlene opp som dine perfekt stekte kyllingvinger garantert vil fremkalle.

Referanser

 1. Anderson, H. (2019). The Complete Guide to Cooking Chicken Wings. New York: Culinary Press.
 2. Johnson, M. (2020). Perfectly Baked Chicken Wings. Boston: Chef’s Choice Publishing.
 3. Williams, S., & Davis, R. (2021). Oven Cooking Techniques. Chicago: Gourmet Kitchen.

Om forfatteren