Hvor langt er halvmaraton i km

0
99
Hvor langt er halvmaraton i km

Hvor langt er halvmaraton i kilometer, og hvordan du kan du beregne tid, fart og splittider når du skal løpe halvmaraton?

Hvor langt et halvmaraton er i km

Et halvmaraton har en lengde på 21,097,5 km, og er den nest lengste regulære langdistansen vi har. Øvelsen står ikke på programmet i VM eller OL, men har vært en del av NM siden 1986.

Beregne tid, fart og splittider på halvmaraton

Når du skal løpe halvmaraton, kan det være interessant å estimere tid og fart på halvmaraton, og hvilke splittider du kan ha på distansen. Med SpurtCalc løpekalkulator kan du raskt og enkelt beregne dette.

For å regne ut tid og fart på halvmaraton, kan du legge inn distansen, ønsket tid og fart på distansen i løpekalkulatoren helt øverst. Ønsker du å beregne splittider på halvmaraton, scroller du ned til kalkulatoren ‘Kalkulator for å beregne splittid’ og legger inn halvmaraton, tid, lengde på splitt, og om du vil ha lik, negativ eller positiv splitt. Legger du inn negativ splitt, beregner kalkulatoren at du skal ha en raskere kilometertid utover i løpet. En positiv splittid innebærer at kilometertiden øker. Ved lik splitt estimerer kalkulatoren like splittider gjennom hele løpet. Du bør ha som mål å løpe halvmaraton med negativ splitt.

Relaterte artikler:

Hva er VDOT?

SpurtBMR