Hvor lange langturer

Hvor lange langturer. Hvilken lengde bør man ha på langturer? Hvor lange langturer trener du i når du trener deg opp til maraton?

Trene langturer for maraton

En ting er sikkert, og det er at langturene er viktige i forkant av maraton. Du kan ha gjennomført all annen kvalitetstrening i forkant av maraton, men uten langturene kan du risikere å møte veggen tidlig når du løper maraton. Å trene til maraton uten langturer, blir som å bygge et hus uten grunnmur. Det er langturene som venner beina og kroppen din til belastningen det er løpe i flere timer. Men hvor lange bør langturene egentlig være?

Øke lengden på langturene gradvis

Ta utgangspunkt i hvor langt du løper langturer i dag, og ha en gradvis økning i hvor lange langturer du løper. Hvor mye du skal øke vil variere fra individ til individ, så du må teste ut hvor mye som passer for deg. De første ukene kan det hende at du kan øke med 1 km, men etter hvert blir det tøffere, når du begynner å løpe virkelig langt. Da kan det hende at det vil være uker der du må gå ned igjen på hvor langt du løper, men det er helt normalt. Kroppen trenger perioder der du tar det roligere.

Hvordan gjennomfører du langturer i forkant av maraton? Har du en fast langtur du løper ukentlig eller har du en gradvis økning i lengden på langturene?

Om forfatteren

Legg inn kommentar