Hvor lang tid tar det å komme i form

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Lurer du på hvor lang tid det tar for deg å komme i form? Det kommer blant annet an på hva du trener og ikke minst hvordan du trener.

Hvor lang tid tar det å få bedre kondisjon?

Har du lite eller ingen trening i kroppen fra før av, vil du raskt merke at kondisjonen blir bedre når du trener løping eller andre idretter der du trener utholdenhet. Det er ikke mange treningsøkter du trenger å gjennomføre før du merker at kondisjonen er i ferd med å bli bedre. For å ha samme effekt når du er godt trent, vil det mest sannsynlig kreve enda mer. Effekten kan kanskje være merkbart mindre, og det kan ta enda lenger tid å komme i bedre form når du allerede har et godt formnivå. Det er helt enkelt fordi du har mindre marginer å gå på når du gjennomfører trening på et høyere nivå.

Hvordan få bedre utholdenhet

For å få bedre utholdenhet må du trene på en måte som gjør at du øker din aerobe kapasitet. Din aerobe kapasitet øker du ved å trene med høyere intensitet. Det kan du gjøre gjennom intervalltrening, fartslek og tempotrening, hvis det er løping du trener. Hovedvekten at treningen du gjennomfører for å få bedre utholdenhet, bør bli gjennomført med lav intensitet, med innslag av trening med høyere intensitet.

Hvor lang tid tar det å bli en god løper

Hvor lang tid det tar å bli en god løper kan avhenge av flere faktorer. Alder, kjønn og talent kan spille en viktig rolle, og selvsagt hvordan du trener for å bli en god løper. På elitenivå er det ikke uvanlig at langdistanseløpere har en fartstid på opp mot 10 år før de når toppen. Det vil si mange 1000 timer før de når toppen! På mosjonistnivå kommer det helt an på hva du legger i det å bli en god løper, og hva den enkelte legger i det vil naturlig nok variere. Uansett om du er toppløper eller mosjonistløper, er det grunnleggende for å bli en god løper det samme. Du bør trene variert med tanke på hva du løper, hvor mye og med hvilken intensitet. For å bli en god løper må du løpe mye, men du kan ikke løpe mer enn hva kroppen din til enhver tid tåler. Hvor raskt du kan bli en god løper, avhenger mye av hvor raskt du greier å restituere deg i etterkant av trening. Det er ingen snarvei til å få bedre kondisjon raskt, eller for å bli en raskere løper. Å trene for å bli en god løper er en evig syklus der du trener, restituerer og spiser sunt, der trening hele tiden er i takt med hva kroppen din til enhver tid greier å absorbere av belastning den blir påført.

Hvor lang tid på å komme i form

Det som er gøy når du er nybegynner, er at formstigningen er bratt. Du kan formelig merke formstigning fra treningsøkt til treningsøkt. Det er viktig for å få den kickstarten du trenger for å komme skikkelig i gang med trening. Når du blir i bedre form er marginene mindre, og det vil på sett og vis koste deg enda mer for at du skal bli i enda bedre form. Det betyr ikke at treningen er mindre gøy, heller mer utfordrende. Vær tålmodig og lytt til kroppen når du trener for å bli i bedre form. Hvor lang tid det tar å komme i form, vil være mindre viktig. Det viktige er at du har fremgang.

Relaterte artikler:

Tips til nybegynnere som vil komme i form med løping

Kom i form på 6 uker

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar