Hvor lang tid tar det å få sixpack

0
57
Hvor lang tid tar det å få sixpack
Foto: Charles Gaudreault - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

En muskuløs, meislet mage er den hellige gralen for mange treningsentusiaster. Det er fullt mulig for å alle å få sixpack, men det vil ta tid.

Alle har har magemuskler dekket av et fettlag. Noe av det er nær overflaten av huden (subkutant fett). Noe av det er dypt inne i selve bukhulen (visceralt fett). Jo mer fett du har, jo lenger tid tar det å bli kvitt det for å synliggjøre en sixpack.

Hva er en sixpack?

Den viktigste muskelen i underlivet som er ansvarlig for vaskebrettet eller sixpack, er rectus abdominis. Det er et langt, flatt fiberbånd som strekker seg vertikalt fra kjønnsbenet til under ribbeina. Den ligger over de indre organene og fungerer for å holde disse organene på riktig sted.

Det er en delt muskel med høyre og venstre halvdel som løper parallelt med hverandre. Hver halvdel er delt inn i tre segmenter etter bindevev. Disse seks båndene av bindevev er det som gir magen sitt “six-pack” utseende. Uansett hvor godt tonet din rectus abdominis er, hvis den er skjult under lag med fett, vil ikke din six-pack være synlig.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 40% RABATT!

I følge Harvard Health er omtrent 90 prosent av kroppsfettet subkutant, noe som betyr at det ligger like under huden. Det er fettet rundt magen som du kan ta tak. Omtrent 10 prosent av fettet ligger dypere. Dette fettet ligger under bukveggen og i mellomrommene som omslutter tarmene og leveren. Fettet skiller ut hormoner og andre stoffer som forårsaker betennelse på lavt nivå, noe som har en direkte effekt på utviklingen av hjertesykdom, demens og visse kreftformer.

Å gjøre målrettede øvelser som crunches er flott for toning av magemuskler, men å miste både subkutant og visceralt fett er det første trinnet for å avdekke magemusklene dine. Det er nødvendig senke fettprosenten til omtrent 14 til 20 prosent for kvinner og 6 til 13 prosent for menn. Selv da har noen mennesker ikke den genetiske sammensetningen som er nødvendig for sixpack. Det er fordi de kan ha tykkere hud og vev rundt rectus abdominis, noe som gjør det vanskeligere å vise magemusklene. Noen mennesker har også asymmetriske eller vinklede sener som krysser over rectus abdominis, noe som gjør at magen ser mindre ut som et vaskebrett.

Senke fettprosenten

Å senke kroppsfettprosenten kan være en lang og møysommelig prosess. Forskning publisert i tidsskriftet Obesity bemerker at den gjennomsnittlige kvinnen har omtrent 40 prosent kroppsfett og den gjennomsnittlige mannen har omtrent 28 prosent. Kvinner bærer naturlig mer fett enn menn på grunn av hormonet østrogen.

De fleste menn og kvinner må miste minst halvparten av kroppsfettet for at magemusklene skal vises. 1 prosent tap av kroppsfett per måned er trygt og fullt oppnåelig. Gitt dette regnestykket, kan det ta en kvinne med gjennomsnittlig kroppsfett omtrent 20 til 26 måneder å oppnå riktig mengde fett tap for å oppnå sixpack. Den gjennomsnittlige mannen ville trenge omtrent 15 til 21 måneder.

Relaterte artikler:

Hvordan få sixpack

Hvordan trene nedre magemuskler

Annonse fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!