Hvor lang tid tar det å bli en god løper

Lær mer om hvor lang tid det kan ta for deg å bli en god løper, og hvordan du kan trene for å ha en best mulig formutvikling.

Tiden du må bruke for å bli en god løper

Hvor lang tid det tar for deg å bli en god løper avhenger flere faktorer. I tillegg til at du må trene systematisk over flere år, vil blant annet alder, genetikk, fysiske forutsetninger. Du må definere hva det innebærer for deg å være en god løper, og sette deg mål for å oppnå det du ønsker med løpingen. Det du kan gjøre noe med, er å trene variert og systematisk med tilstrekkelig med restitusjon.

Hvor lang tid tar det å bli en god løper med variasjon

Å trene variert kan utsette stagnasjon og redusere risikoen for skader. Variasjon i treningen er også viktig for at du skal være motivert for trene løping, en forutsetning for å opprettholde kontinuitet i treningen over et lenger tidsrom. Variere med tanke på hva du trener, med hvilken intensitet, løyper og underlag du trener på.

Hvor lang tid tar det å bli en god løper med kontinuitet

Kontinuitet eller det å trene regelmessig vil være viktig for løpere på alle nivå for å bli god til å løpe. Trener du systematisk og målrettet med variert løpetrening, kan du ha en jevn og god formutvikling. Å trene på en måte som gjør at du unngår skadeavbrekk vil gjøre deg til en god løper. Å trene regelmessig handler om å trene hele tiden, med mindre du er syk eller skadet.

Hvor lang tid tar det å bli en god løper

Hvor lang tid det tar for deg å bli en god løper avhenger av dine fysiske og mentale forutsetninger, og hvor villig du er til å legge ned det arbeidet som trengs for å bli god. Det kan være minst like krevende for en 50-åring å bli god på sitt nivå som det er for en eliteutøver. Definere hva du legger i å være en god løper, og trene målbevisst for å nå målet ditt.

Relaterte artikler:

Hvordan bli en god løper

Hvor fort merker man effekten av trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar