Hvor lang tid tar det å bli en god løper

H

Lær mer om hvor lang tid det kan ta for deg å bli en god løper, og hvordan du kan trene for å ha en best mulig formutvikling.

Tiden du må bruke for å bli en god løper

Hvor lang tid det tar for deg å bli en god løper avhenger flere faktorer. I tillegg til at du må trene systematisk over flere år, vil blant annet alder, genetikk, fysiske forutsetninger. Du må definere hva det innebærer for deg å være en god løper, og sette deg mål for å oppnå det du ønsker med løpingen. Det du kan gjøre noe med, er å trene variert og systematisk med tilstrekkelig med restitusjon.

Hvor lang tid tar det å bli en god løper med variasjon

Å trene variert kan utsette stagnasjon og redusere risikoen for skader. Variasjon i treningen er også viktig for at du skal være motivert for trene løping, en forutsetning for å opprettholde kontinuitet i treningen over et lenger tidsrom. Variere med tanke på hva du trener, med hvilken intensitet, løyper og underlag du trener på.

Hvor lang tid tar det å bli en god løper med kontinuitet

Kontinuitet eller det å trene regelmessig vil være viktig for løpere på alle nivå for å bli god til å løpe. Trener du systematisk og målrettet med variert løpetrening, kan du ha en jevn og god formutvikling. Å trene på en måte som gjør at du unngår skadeavbrekk vil gjøre deg til en god løper. Å trene regelmessig handler om å trene hele tiden, med mindre du er syk eller skadet.

Hvor lang tid tar det å bli en god løper

Hvor lang tid det tar for deg å bli en god løper avhenger av dine fysiske og mentale forutsetninger, og hvor villig du er til å legge ned det arbeidet som trengs for å bli god. Det kan være minst like krevende for en 50-åring å bli god på sitt nivå som det er for en eliteutøver. Definere hva du legger i å være en god løper, og trene målbevisst for å nå målet ditt.

Relaterte artikler:

Hvordan bli en god løper

Hvor fort merker man effekten av trening

Forfatter

Legg inn kommentar

Spurt.no er et nettsted der du finner det aller meste av artikler om løping og trening. Du finner også artikler om motivasjon, og en rekke kalkulatorer du kan bruke når du trener.

Terje Lien

Terje Lien deler av sine erfaringer med løping og trening.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss! info@spurt.no

Siste innlegg