Hvor lang tid fra egget fester seg til positiv test

Kroppen din gjennomgår en dramatisk prosess fra befruktningstidspunktet til den første positive graviditetstesten. Et av de viktigste trinnene er implantasjon.

Implantasjon er et tidlig tegn på graviditet

Etter at det befruktede egget beveger seg ned i egglederen mot livmoren, deler det seg i flere celler og blir til slutt en voksende klynge på rundt 100 celler som kalles en blastocyst. Du kan tenke på denne blastocysten som en appelsin fordi den har et tynt ytre lag og en større indre gruppe celler. Den indre gruppen blir til slutt embryoet mens det ytre laget vil danne den delen av morkaken som fester seg til livmorslimhinnen. Når det vedlegget skjer, resulterer det i implantasjon.

Implantasjon skjer 6 til 12 dager etter unnfangelsen

Implantasjon skjer 6 til 12 dager etter unnfangelsen eller dag 24 til 26 i syklusen din. Siden implantasjon skjer så nær starten av din neste menstruasjon, blir alle flekker du kan oppleve ofte forvekslet med begynnelsen av menstruasjonssyklusen. Men i stedet for å oppleve dine vanlige PMS-symptomer, vil kroppen din produsere det humane koriongonadotropinet, eller hCG, hormonet i stedet. HCG er det graviditetstester oppdager for å indikere at du er gravid. For den mest nøyaktige avlesningen, bør du ta en graviditetstest etter den første ubesvarte mensen.

Implantasjonssymptomer varer opptil en uke

Et av de mest tydelige tegn på implantasjon er lette blødninger eller flekker. Anslagsvis 15 til 25% av kvinnene vil oppleve blødning i første trimester. Men fordi de andre symptomene som følger med implantasjon ligner din vanlige menstruasjon, kan det være vanskelig å skille de to. Derfor kan det være at noen kvinner ikke mistenker graviditet før de går glipp av en menstruasjon.

Relaterte artikler:

Tidlige tegn på graviditet

Kan man bli gravid når man har mensen

Referanser

Om forfatteren