Hvor lang fartslek

Hvor lang fartslek. Lær hvordan du kan bruke fartskalkulator for å beregne distanse når du skal trene fartslek.

Distanse på fartslek

Bruk løpekalkulatoren SpurtCoach for å estimere hvor lang fartslek du skal gjennomføre. Ved legge inn tiden du ønsker å bruke på fartsleken og gjennomsnittlig fart du tenker å holde, beregner du enkelt distanse.

Estimere lengde på fartslek

Bruk SpurtCoach for å planlegge og gjennomføre treningen. Du kan beregne fart, tid og distanse med hjelp av SpurtCoach. Legg inn verdier for tid og fart, og klikk “Beregn distanse” for enkelt å kalkulere distanse på fartslek.

SpurtCoach

Hvis du for eksempel ønsker å løpe strukturert fartslek, der du gjennomfører fartsøkninger på 1 minutt, med en gjennomsnittlig hastighet på 4:45 per km, tilsvarer det en distanse på omtrent 210 meter. Dersom du ønsker å variere med hvor lange og hvor raske fartsøkninger du skal ha, endrer du på hvor lang tid og hastighet du ønsker å løpe, og kalkulerer distanse ut fra disse verdiene.

La intensiteten styre farten på fartsøkningene

Det er viktig at intensiteten du skal ha på fartsleken er styrende for farten du kommer til å holde. Har du gjennomført fartslek tidligere, kan det være at du har en formening om hvor raskt du kan løpe disse med en gitt intensitet. Sørg derfor alltid for at hastigheten på fartsøkningene er noenlunde i samsvar med intensiteten du ønsker å holde.

Relaterte artikler:

Tren fartslek og kom i form med løping

Trene etter distanse med SpurtCoach

Om forfatteren

Legg inn kommentar