Hvor lang er en løpebane

0
20
Hvor lang er en løpebane
Foto: Adobe Stock

En allværs løpebane er vanligvis en gummiert, kunstig løpeoverflate for løpsøvelser. Lær mer om hva som er lengden på en løpebane.

Lengde på en løpebane

Løpebanen gir en jevn overflate for konkurrenter å teste atletisk evne uten belastning av dårlige værforhold. Historisk sett ble forskjellige former for gress, sand og knust slagg brukt. Mange eksempler på disse underlagene finnes fremdeles over hele verden.

Artikkelen fortsetter under annonsenRiktig lengde på en løpebane for konkurranser er 400 meter. Noen baner er ikke bygget etter denne spesifikasjonen, men i stedet lengder som 402,3 m. Før regelendringene i 1979 ble avstander i metriske enheter fortsatt brukt i USA. Noen fasiliteter bygger løpebaner for å passe til den tilgjengelige plassen. Et av de mest kjente eksemplene på dette er Franklin Field hvor 400 meters avstand bare oppnås i bane 5. OL løpebaner på begynnelsen av 1900-tallet hadde andre lengder. Hvert spor i banen kan (etter IAAF-regler bør) være så bred som 122 cm. IAAF spesifiserer også en foretrukket radius for svingene på 37 meter. Store internasjonale nivåmøter gjennomføres og verdensrekorder tillates satt på spor som ikke er nøyaktig 37 meter.

Relaterte artikler:

Hvor langt er et maraton

Hvor langt er halvmaraton i km
LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her